Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ  ΕΠΙΣΚ. ΕΓΚΑΤ. ΠΛΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «Η ΜΑΣΙΝΑ»
                                                         Πειραιάς 10/07/2012
ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Σωματεία μας υλοποιώντας ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων κάλεσαν σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μαζικά  συνδικαλιστές και πρωτοπόροι εργάτες από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας. Στη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη 5/7  το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, όλοι δεσμεύτηκαν ότι άμεσα  αναλαμβάνουν δράση για την οικοδόμηση ενιαίου μετώπου πάλης των εργαζομένων στη Ναυπηγική Βιομηχανία.

Αποφασίστηκε :
 Να γίνει η πρώτη αγωνιστική παρέμβαση την Τρίτη 10/7 κατά την τετράωρη στάση που πραγματοποιεί η ΠΟΕΜ, στις 10πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος με το δικό μας ξεχωριστό μπλοκ και  με το πλαίσιο πάλης που αναδιαμορφώσαμε.
 Την Πέμπτη 12/7 στις 7 το απόγευμα στο υπουργείο Εργασίας , παράσταση διαμαρτυρίας. Προσυγκέντρωση στις 6:30μμ στην ομόνοια.
 Ανάλογη παρέμβαση θα γίνει και στο υπουργείο Ναυτιλίας ενώ σύντομα θα γίνει νέα σύσκεψη για να εκτιμηθούν τα πρώτα αποτελέσματα και να καθοριστεί η παραπέρα πορεία.

Είναι μονόδρομος για εμάς σήμερα, να σχεδιάσουμε ένα κοινό αγωνιστικό σχέδιο δράσης, υπεράσπισης των κατακτήσεων μας , υπεράσπισης της ίδιας της ζωής  μας που οδηγείτε καθημερινά και πιο κοντά στην εξαθλίωση , με προοπτική όμως ταυτόχρονα την ανατροπή της εφαρμοζόμενης καταστροφικής  πολιτικής που ασκούν απαρέγκλιτα τις τελευταίες δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις ( ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ ) και η ΕΕ  στον χώρο, και επιβολής μιας πολιτικής που θα εξασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα που θα καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες της οικογένειάς μας.
Σήμερα η ανάγκη για άμεση αγωνιστική παρέμβαση και δράση επιβάλλεται όσο ποτέ αφού η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία της χώρας μας χειροτερεύει με απρόβλεπτες συνέπειες για τους εργαζόμενους – ανέργους.
Όλοι μας γνωρίζουμε σήμερα ότι ο σχεδιασμός που υπάρχει στα πλαίσια της ΕΕ (αλλά  και όσων κομμάτων βλέπουν το μέλλον της χώρας μας μόνο μέσα σ αυτή τη Λυκοσυμμαχία ) είναι η συρρίκνωση και το κλείσιμο της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της χώρας μας με παράλληλο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων. Όλοι σήμερα μπορούμε να κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα είναι κοινό και δεν αφορά ξεχωριστά το ένα ή το άλλο ναυπηγείο ή την Ν/ΖΩΝΗ.

Τεράστιες ευθύνες για την μη ανάπτυξη ενός τέτοιου αγωνιστικού μετώπου έχουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού που έχουν την πλειοψηφία στα σωματεία των μεγάλων ναυπηγείων , στην ΠΟΕΜ και την ΓΣΕΕ. Απευθύνουμε προειδοποίηση ότι η πρόταση από τις δυνάμεις κυρίως της ΠΑΣΚΕ για ενιαίο φορέα των ναυπηγείων, σημαίνει πρακτικά συγχώνευση ναυπηγείων και συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους. Επισημαίνουμε παράλληλα την ανάγκη να καταλάβουν οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων ότι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 Εξόφληση ΤΩΡΑ όλων των δεδουλευμένων και ΑΜΕΣΑ μέτρα προστασίας των ανέργων.
Να ακυρωθεί η συμφωνία με την Κίνα για την χρηματοδότηση των Ελλήνων Εφοπλιστών για να πηγαίνουν αυτοί  τα καράβια τους στα Κινέζικα Ναυπηγεία.
Όχι στην Πώληση του Λιμανιού. Άμεση χωροθέτηση της Ν/ΖΩΝΗΣ με νόμο που θα απαγορεύει την αλλαγή χρήσης τουλάχιστον για 50 χρόνια και άμεσες επενδύσεις σε υποδομές (δεξαμενές PANAMAX , επισκευές ντόκων, δίκτυα νερού – αέρα – ρεύματος)
 Να Περάσουν τώρα σε Κρατικό έλεγχο τα Ναυπηγεία, (ώστε να ανοίξει και το εμπορικό τμήμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά) και μαζί με την Ν/ΖΩΝΗ να λειτουργήσουν κάτω από 100% δημόσιο ενιαίο φορέα που θα σχεδιάζει, θα οργανώνει και θα υλοποιεί την παραγωγική διαδικασία .
 Σύνδεση των τεράστιων πραγματικών αναγκών της Χώρας για πλοία (ακτοπλοΐα – πολεμικό ναυτικό – θαλάσσιες μεταφορές κ.τ.λ. ) και άλλες μεταλλικές κατασκευές (ανεμογεννήτριες, πλωτές εξέδρες-δεξαμενές, άμυνα κ.τ.λ.) με την Ναυπηγική βιομηχανία της Χώρας μας , κάτι που θα εξασφαλίζει μόνιμα και σταθερά δουλειά για όλους μας. 



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ  ΕΠΙΣΚ. ΕΓΚΑΤ. ΠΛΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «Η ΜΑΣΙΝΑ»


ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ  ΕΠΙΣΚ. ΕΓΚΑΤ. ΠΛΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

                                                         Πειραιάς 09/07/2012

ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Τα σωματεία μας καταγγέλλουν περιστατικό άσκησης ωμής βίας , υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας Κερατσινίου σε βάρος ενός φουκαρά Αιγύπτιου μετανάστη ο οποίος πούλαγε ψάρια για να ζήσει. Ένα περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε πλήθος άλλων που θέλουν τους μετανάστες εξιλαστήριο θύμα για να δικαιολογηθεί η βάρβαρη αντεργατική πολιτική , και παράλληλα την μετατροπή της δημοτικής αστυνομίας σε έναν ακόμη κατασταλτικό μηχανισμό στα χέρια της άρχουσας τάξης για να κρατά τον λαό μας με σκυμμένο το κεφάλι.

Καταγγέλλουμε ακόμη την απαράδεκτη όσο και αυταρχική συμπεριφορά των παραπάνω δημοτικών υπαλλήλων απέναντι στον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου Πειραιά, Πουλικόγιαννη Σωτήρη ,( ο οποίος ως αυτόπτης μάρτυρας) τους ζήτησε να ασκήσουν τα καθήκοντα τους όπως προβλέπει ο νόμος , χωρίς να βιαιοπραγούν , την στιγμή μάλιστα που ο ελεγχόμενος δεν προέβαλε καμία απολύτως αντίσταση. Οι δημοτικοί υπάλληλοι συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας την αυταρχική τους συμπεριφορά ,μέσα σε ένα ρατσιστικό , υβριστικό όλο μένος και απειλές παραλήρημα, επιτέθηκαν απωθώντας με σπρωξιές  τον πρόεδρο του συνδικάτου , συλλαμβάνοντας τον με την κατηγορία της απείθειας για να τον οδηγήσουν στο αυτόφωρο, χωρίς ωστόσο αυτό να προβλέπεται από καμία διάταξη νόμου και να μην εμπίπτει από πουθενά στην δικαιοδοσία τους.

Σημειώνουμε ως πολύ αισιόδοξο στοιχειό, σε μια πολύ δύσκολη εποχή, την άμεση αντίδραση στο πλευρό του συνδικαλιστή και του μετανάστη πλήθους κόσμου από την γειτονιά και την γύρο περιοχή κάτι το οποίο ανάγκασε την ηγεσία του δήμου Κερατσινίου και την ηγεσία της Δημοτικής αστυνομίας να τα μαζέψουν κακήν κακώς.

Είναι επιτακτικό άμεσα να απολογηθεί η δημοτική αρχή Κερατσινίου ( η οποία έχει εκλεγεί μάλιστα με την επίσημη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ ) για αυτού του είδους τα περιστατικά από την δημοτική της αστυνομία, τα οποία απ ότι μαθαίνουμε μάλιστα πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Καλά θα κάνει να τους μαζέψει γιατί όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

Οι επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων  και των εθνικιστικών ομάδων κατά των μεταναστών τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο. Καμιά αυταπάτη , στόχο έχουν όλο το λαό, όλους τους εργαζόμενους. Να μας τρομοκρατήσουν να αποδεχτούμε τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα , ώστε να φορτώσουν στην πλάτη μας την κρίση τους.

            Η βάρβαρη επίθεση που εξαπολύουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου σε όλη την εργατική τάξη της χώρας μας εξειδικεύεται στους πρόσφυγες και μετανάστες με τη μορφή των πογκρόμ και του ξυλοδαρμού.

Από τη μια οι κυβερνήσεις  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ στα πλαίσια της ΕΕ θέλουν τους μετανάστες σαν φτηνό αναλώσιμο εργατικό δυναμικό,   από την άλλη αρνούνται τα στοιχειώδη δικαιώματά τους να ζουν και να κυκλοφορούν χωρίς το φόβο της παρανομίας και τους χρησιμοποιούν για την προώθηση αντεργατικών μέτρων, νόμων περί τρομοκρατίας, κατάργηση του ασύλου κ.λ.π.

            Καταγγέλλουμε  τα κόμματα και τις διάφορες ομάδες που προσπαθούν να επικεντρώσουν στο πρόσωπο των μεταναστών και προσφύγων τα προβλήματα της παραοικονομίας, της ανεργίας, της μείωσης των μισθών και της εγκληματικότητας.

            Τα συνδικάτα μας μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος , του ΠΑΜΕ , θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δικαίωμα της Εργατικής Τάξης, να ζει, να εργάζεται, να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της, ανεξάρτητα από το χρώμα, τη χώρα, τη θρησκεία που μπορεί να έχει.

            Η θέση των προσφύγων και των μεταναστών είναι μαζί με το ταξικό Συνδικαλιστικό Κίνημα. Η ενιαία πάλη Ελλήνων και ξένων εργατών κόντρα στον αντεργατική αντιμεταναστευτική επιθετική πολιτική, είναι για όλους μας μονόδρομος