Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
      Ν.  ΠΕΙΡΑΙΑ  -  ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19  ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ :  2104110148 – 2104129496  FAX : 2104178307


                                                                                      Πειραιάς 21/12/2011
Α.Π. 224/2011

ΠΡΟΣ :
·        Εισαγγελία Πειραιά
·        Υπουργό Εργασίας και Κοιν. Ασφαλίσεων
·        Υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
·        Υφυπουργό Ναυτιλίας
·        Υπουργό Δημόσιας Τάξης
·        Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά
·        Λιμενικό Τμήμα Περάματος
·        Λιμεναρχείο Σαλαμίνας
·        Πολιτικά Κόμματα
·        Βουλευτές Α΄ & Β΄ Πειραιά
·        Ε.Κ.Π. – Π.Ο.Ε.Μ.
·        ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 21/12/2011 στις 6.30 το πρωί , κλιμάκιο της Διοίκησης του Συνδικάτου μας με επικεφαλής τον Πρόεδρο πραγματοποίησε προγραμματισμένη από εχθές συγκέντρωση ενημέρωσης των εργαζομένων – μελών μας στην Επιχείρηση «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ» του κ. Σπανόπουλου .
Τα «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ» βρίσκονται στην Σαλαμίνα .
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Λιμανάκι , στο Τέρμα Περάματος , από όπου οι συνάδελφοι παίρνουν λάντζα για να μεταφερθούν στο Ναυπηγείο . Δουλειά πιάνουν στις 7.30 π.μ.
Η ενημέρωση είχε ως περιεχόμενο την ολοένα και διογκούμενη αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ), σε συνέχεια όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ . Πολιτικές που αφού δημιούργησαν την κρίση προς όφελος της κερδοφορίας του μεγάλου Κεφαλαίου , σήμερα προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη στον λαό και να μετατρέψουν την εργατική τάξη σε «φθηνό κρέας» , βορά στις ορέξεις των Εργοδοτών .
Στο τέλος της ενημέρωσης , ενώ η αντιπροσωπεία μας αποχωρούσε και οι συνάδελφοι έμπαιναν στη λάντζα , στο δρόμο για το μεροκάματο , εμφανίστηκε ωρυόμενος , απειλώντας και βρίζοντας ο κ. Σπανόπουλος , με τη συνοδεία 8-10 «νοικιασμένων φουσκωτών» , οι οποίοι κινήθηκαν απειλητικά και προκαλώντας εναντίον μας .
Δεν είναι η πρώτη φορά που με όρους μαφίας η Εργοδοσία προσπαθεί να μας τρομοκρατήσει , ευελπιστώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα κάμψει τις προσπάθειές μας και τον αγώνα μας για το δικαίωμα στη δουλειά με συγκροτημένα δικαιώματα , αξιοπρέπεια και προστασία της υγείας – ασφάλειας της ζωής των εργαζομένων .
Το σημερινό περιστατικό  του τραμπουκισμού δεν είναι το πρώτο . Έρχεται σε συνέχεια βιομηχανίας συνδικαλιστικών διώξεων (στημένων υποθέσεων με χρήση κατά συρροή συγκεκριμένων ψευδομαρτύρων) των Εργοδοτών κατά των πρωτοπόρων εργατών -  συνδικαλιστικών στελεχών των Σωματείων της Ν/ ΖΩΝΗΣ , αλλά και άλλων παρόμοιων περιστατικών που ήδη έχουμε κατ’ επανάληψη καταγγείλει .
Καλούμε την Κυβέρνηση , τις αρμόδιες Εισαγγελικές  - Αστυνομικές – Λιμενικές Αρχές , υπό την ανοχή των οποίων δρουν ως παρακρατικοί αυτοί οι κύριοι να τους μαζέψουν . Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι όποιος σπέρνει ανέμους , θερίζει θύελλες .
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα , μέρος του οποίου είναι οι εργάτες στη Ν/ ΖΩΝΗ και τα Συνδικάτα μας , έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πάρα πολύ μακριά .
Έχουμε τους τρόπους και τη θέληση να περιφρουρήσουμε τον αγώνα μας και μέσα από την ταξική αλληλεγγύη να απαντήσουμε σε κάθε είδους πρόκληση .
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ .ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ                ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου