Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ  ΕΠΙΣΚ. ΕΓΚΑΤ. ΠΛΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ
Πειραιάς 30/01/2012                  
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ των  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ μας και ΠΟΡΕΙΑ στο Υ.Ε.Ν.
ΟΛΟΙ την ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
στις 1:00 το ΜΕΣΗΜΕΡΙ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 2:00
Στις ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Συνάδελφοι
Η κυβέρνηση συνεχίζοντας τη ρώτα της αντεργατικής- αντιλαϊκής πολιτικής της κατεδαφίζει το σύνολο των εργατικών- κοινωνικών- ασφαλιστικών- δικαιωμάτων των εργαζομένων, στοχεύοντας στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων που υπηρετεί.
Τσακίζει κάθε λαϊκό δικαίωμα αδιαφορώντας παντελώς για τη ζωή της εργατικής- λαϊκής οικογενείας, και για το μέλλον της νέας γενιάς.
Η εργοδοσία σε όλους τους εργασιακούς χώρους αξιοποιώντας στο έπακρο την πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων επιχειρεί να συμπιέσει προς τα κάτω τη τιμή της εργατικής δύναμης, για να έχει φθηνό, ευέλικτο και  αναλώσιμο εργατικό δυναμικό.
Στα κρεματόρια της κερδοφορίας των επιχειρήσεων ρίχνουν την εργατική τάξη, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., τρόικα, εργοδότες. Οι λεγόμενες διαπραγματεύσεις του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα και ο παράλληλος «διάλογος» των εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ) με την εργοδοτική - κυβερνητική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συναπαρτίζουν το σφαγείο εργασιακών δικαιωμάτων. Οι συναντήσεις των «εταίρων» της προηγούμενης βδομάδας και του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα αποκαλύπτουν ότι εξωθούν την εργατική οικογένεια στην εξαθλίωση. Στο κύμα των νέων μέτρων περιλαμβάνονται: Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, περικοπές μισθών, κατάργηση 13ου - 14ου μισθού, κατάργηση τριετιών, δραστική μείωση εργοδοτικών εισφορών, γενίκευση της ευέλικτης εργασίας, μείωση επικουρικών συντάξεων, απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, νέα φορολογικά χαράτσια, δραστικές περικοπές σε φαρμακευτικές και κοινωνικές δαπάνες, ξεπούλημα κρατικών επιχειρήσεων και δημόσιας περιουσίας.
Κάτω τα ξερά σας από την ζωή μας
Εμείς σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε .
Δεν είμαστε μόνοι μας . Ένας για όλους και όλοι για έναν .

Η Κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) και η τάξη που εκπροσωπούν , η τάξη των Βιομηχάνων , των Εφοπλιστών , των Τραπεζιτών και των Μεγαλεμπόρων , θα βρίσκει μπροστά της παντού ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΕΣ .
Ο αγώνας μας για την υπεράσπιση των δικών μας κατακτήσεων ,είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη μας στον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών που απεργούν εδώ και τρεις μήνες, για την υπεράσπιση των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων τους. Αγώνας που αντικειμενικά είναι αγώνας όλων των εργαζομένων
Μας θέλουν να δουλεύουμε από τα ξημερώματα μέχρι τη νύχτα , χωρίς διάλειμμα ούτε για καφέ , ούτε για φαΐ, και όλα αυτά για ένα κομμάτι ψωμί . Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη . Η εργατική τάξη, είμαστε η τάξη που παράγει τα πάντα και μας τα κλέβουν όλα , καταδικάζοντας μας στην ανέχεια . Αγώνας μέχρι τέλους για ανατροπή της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολίτικης που μας καταδικάζει στην εξαθλίωση , για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας , να γίνουμε ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουμε.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ , ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου