Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ :  2104110148 – 2104129496
                                                                                      Πειραιάς 04/02/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6μμ στο ΕΚΠ
Με θέματα:
ü     Προγραμματισμός δράσης επόμενου διαστήματος.
ü     Υπογραφή Σ.Σ.Ε. – πάλη ενάντια στην κατάργηση των συμβάσεων.
ü     Μέτωπο πάλης για την σωτηρία της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας.
ü     Οργάνωση της αγωνιστικής – ταξικής αλληλεγγύης με επιτροπές αγώνα του συνδικάτου μας σε κάθε γειτονιά. Μέτρα προστασίας των ανέργων.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, οι τραπεζίτες, μας θέλουν χωρίς σταθερό μεροκάματο, χωρίς ένσημα, μας θέλουν ξεμοναχιασμένους, ο καθένας για τον εαυτό του, για να μας τσακίζουν. Μας θέλουν σκλάβους, να μας περάσουν αλυσίδες, να μετατρέψουν τους χώρους δουλειάς σε σύγχρονα κάτεργα.
Συνάδελφοι Μεταλλεργάτες,
Κανείς να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΤΕΙ  Η ΕΘΝΙΚΗ  ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Εξασφαλισμένο κατώτερο μεροκάματο από συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι με νόμο.
Η ανάπτυξη που ονειρεύονται είναι βαμμένη με αίμα από το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, την εξαθλίωση του λαού. Το σχέδιο για κατάργηση  συλλογικών συμβάσεων, επιδομάτων, δώρων, αδειών, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι απολύσεις, τα προγράμματα τζάμπα εργασίας για τους νέους και τους ανέργους, είναι κομμένα και ραμμένα στους σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την αύξηση της κερδοφορίας τους.
Μας θέλουν στη δουλειά με μεροκάματα πείνας, από ήλιο σε ήλιο, χωρίς κανένα δικαίωμα, σύγχρονους ζητιάνους να ψάχνουμε στα προγράμματα του ΟΑΕΔ για δίμηνες-τρίμηνες ανάσες.
Αυτήν την ανάπτυξη θέλουν, με τους εργαζόμενους εξαθλιωμένους και αλυσοδεμένους, με παράλληλη ανεργία στα ύψη για να απειλούν και να εκβιάζουν με απόλυση όσους ξεζουμίζουν.
Αυτός είναι ο «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης και των καπιταλιστών. Από τη μία σημαίνει δουλειά χωρίς δικαιώματα και μισθούς εξαθλίωσης και από την άλλη σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς ,να μην μιλάει κανείς.          ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του λαού! Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε.
 Δεν έχουμε. Να πούμε όχι στα χαράτσια. Όχι στους φόρους.
Τα σωματεία, οι λαϊκές επιτροπές σε κάθε γειτονιά μπορούν και πρέπει να σηκώσουν ψηλά τη σημαία της αλληλεγγύης. Να μην περάσει ως φάρμακο στην εξαθλίωση, η ελεημοσύνη των δήθεν ΜΚΟ, τα προγράμματα της ανακύκλωσης της φτώχειας και του μοιράσματος της ανεργίας. Δε μας αξίζει τέτοια ζωή! Ουσιαστική προστασία για τους ανέργους και τις οικογένειες τους με διεύρυνση του επιδόματος ανεργίας και του χρόνου διάρκειας του, με πάγωμα των χρεών τους.
Έχουμε τη δύναμη να επιβάλλουμε το δίκιο μας! Να βάλουμε τέλος στη σαπίλα, για να μην γίνεται ο ιδρώτας μας καταθέσεις και πλούτος για τους λίγους.
Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, την έξοδο της χώρας μας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη διαγραφή του χρέους.
Έχουμε τη δύναμη. Αρκεί να ξεθαρρέψουμε όλοι! Να μπούμε στη μάχη πιο αποφασιστικά.
Αγώνας και ρήξη τώρα πριν είναι αργά. Όλοι και όλες στην απεργία, στις 20 Φλεβάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου