Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ν/ΖΩΝΗΣ                                  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ανεργία τσακίζει κόκαλα. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο , το μεροκάματο είναι πλέον δυσεύρετο ( όσοι είναι τυχεροί κι έχουν δουλειά δεν πληρώνονται ) και η μεγάλη πλειοψηφία του Κλάδου μας οδηγείται μέρα με τη μέρα στην εξαθλίωση .Τα κομμένα ρεύματα και νερά,  στα σπίτια των ανέργων είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Η εργατική οικογένεια έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της εξαθλίωσης.
Η Ναυπηγική Βιομηχανία της χώρας μας, παρουσιάζει εικόνα διάλυσης, με το μέλλον να προδιαγράφεται δυσοίωνο. Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας – Σύρου ,με το ζόρι και με αδρά στήριξη της Κυβέρνησης κρατιούνται ανοιχτά, (είναι υπό ένταξη στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα ), τα δε Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 30/9/2010 έχουν αποκλειστεί από κάθε εμπορική δραστηριότητα για 15 χρόνια , στα πλαίσια των οδηγιών της Ε.Ε. και παραμένουν κλειστά εξ ολοκλήρου εδώ και δυο χρόνια.
Η ανεργία στη  Ν/ ΖΩΝΗ ξεπερνάει σε μόνιμη βάση το 95% , στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους πολύ κάτω από τα επίσημα όρια της φτώχειας. Καμιά προοπτική δεν υπάρχει για να μπει δουλεία στη Ζώνη χωρίς την εξασφάλιση της άρτιας λειτουργίας των μεγάλων ναυπηγείων.
Εργαζόμενοι και άνεργοι πλέον στο ίδιο χαρμάνι. Απλήρωτα ενοίκια, απλήρωτοι λογαριασμοί , δάνεια που διαμαρτύρονται, αδυναμία πια ακόμη και για να μπει το καθημερινό τσουκάλι.
Από την μία η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση , που εδώ και 5 χρόνια πλήττει με πρωτόγνωρη σφοδρότητα και τη χώρα μας  , κι από την άλλη οι πολιτικές που εφαρμόζονται απαρέγκλιτα από όλες τις Κυβερνήσεις μέχρι σήμερα , με στόχο να φορτώνουν τα βάρη στους εργαζόμενους και στον λαό , έχουν περάσει στο λαιμό μας μια θηλιά , η οποία σφίγγει κάθε μέρα και περισσότερο .

Να μην χάσουμε άλλο χρόνο , ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ

 

Τα Σωματεία μας καλούν σε μαζική παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υ.Ε.Ν. Την Τρίτη 15-10-2013, Χώρος συνάντησης: Δεξαμενές Βασιλειάδη 10π.μ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

·       ΄Αμεση λειτουργία εδώ και τώρα με ευθύνη του κράτους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά με το σύνολο των δραστηριοτήτων του (εμπορικό κομμάτι, τροχαίο υλικό κ.λπ)
·       Όχι στην Πώληση του Λιμανιού. Άμεση χωροθέτηση της Ν/ΖΩΝΗΣ με νόμο που θα απαγορεύει την αλλαγή χρήσης τουλάχιστον για 50 χρόνια και άμεσες επενδύσεις σε υποδομές (δεξαμενές PANAMAX , επισκευές ντόκων, δίκτυα νερού – αέρα – ρεύματος)
·       Να ακυρωθεί η συμφωνία με την Κίνα για την χρηματοδότηση των Ελλήνων Εφοπλιστών  να πηγαίνουν αυτοί  τα καράβια τους στα Κινέζικα Ναυπηγεία.

Τα Σωματεία μας καλούν σε μαζική παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπ.Εργασίας Την Πέμπτη 17-10-2013, Χώρος συνάντησης: Ομόνοια 10π.μ.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ  -  Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·                            Το εποχιακό βοήθημα του ΟΑΕΔ, να δοθεί σε όλους τους ανέργους του κλάδου, να είναι 1000 ευρώ και χωρίς  τις προϋποθέσεις του νόμου, που δεν ανταποκρίνονται πια στην σκληρή σημερινή πραγματικότητα.
·                            Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση (Σφράγισμα των βιβλιαρίων χωρίς ένσημα )
·                            Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους για όλη τη διάρκεια της ανεργίας, με παράλληλη κατάργηση του νόμου που μειώνει το επίδομα ανεργίας και ουσιαστική αύξηση του.
·                            Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στη Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
·                            Απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου στις οικογένειες των ανέργων.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου