Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ  ΕΠΙΣΚ. ΕΓΚΑΤ. ΠΛΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ                                                                  
                                                                                                Πειραιάς 25/10/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τη δολοφονική επίθεση ομάδων φασιστοειδών , αναρχικών , χρυσαυγιτών , ανθρώπων του Καρατζαφέρη , γνωστών κουκουλοφόρων που επιχείρησαν να χτυπήσουν τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα , που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός συναδέλφου μας , οικοδόμου και πολλούς τραυματίες .
Η Κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη . Η επιχείρηση τρομοκράτησης , συκοφάντησης και καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος πηγάζει από κρατικές δομές , από κέντρα και υπηρεσίες . Αυτό αποδείχνει η ιστορία , αυτό δείχνει και η δολοφονική επίθεση .
Οι κουκουλοφόροι ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας το δικό της στόχο που οι δυνάμεις καταστολής , οι εκβιασμοί και οι απειλές της απέτυχαν , για να τρομοκρατήσουν το λαό για να σκύψει το κεφάλι . Αντικειμενικά προκύπτει ότι τα ίδια κέντρα εκτέλεσαν την προβοκατόρικη δολοφονική πυρπόληση της ΜΑΡΦΙΝ , τη μέρα ψήφισης του μνημονίου στις 5 Μαΐου 2010 .
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που προσπαθούν να χρεώσουν ευθύνες στο ΠΑΜΕ για τα επεισόδια . Είναι τα ίδια ΜΜΕ που συκοφαντούν τους αγώνες των εργαζομένων , χύνουν τόνους λάσπης σε βάρος μας .
Η 48ωρη απεργία δεν ήταν η κορύφωση αλλά η αφετηρία νέων σκληρών , ανυποχώρητων αγώνων σε ευθεία σύγκρουση με το Κεφάλαιο και τους υπηρέτες τους , για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών . Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος . Δεν ξεμπερδεύει κανείς με ένα ντου ή με την ψήφιση ενός νόμου .
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου μας . Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα τους αγώνες για τα οράματα που μαζί παλεύαμε .
Σήμερα , όσο ποτέ άλλοτε έχουμε ανάγκη από ένα εργατικό κίνημα που θα βάζει εμπόδια , θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα , θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων , θα μπαίνει μπροστά στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών  , για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής .
Ταυτόχρονα θα δίνει προοπτική , θα συνδέει την καθημερινή πάλη με την αναγκαιότητα για ανάπτυξη που θα έχει ως κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλίων .
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ  ΕΠΙΣΚ. ΕΓΚΑΤ. ΠΛΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου