Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Απεργία - σταθμός στην πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος

ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ν/ΖΩΝΗΣ 
Πειραιάς 31/10/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ
ΣΤΗΝ  ΜΕΓΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ 48ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 19-20 / ΟΚΤΩΒΡΗ
Απεργία - σταθμός στην πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος
Αναδείχθηκε η δύναμη του «γίγαντα λαού»
 Βάζουμε Πλώρη με το ΠΑΜΕ για νέους, πιο οργανωμένους ταξικούς αγώνες




Πιο δυνατό, πιο αποφασισμένο, «βγαίνει» το εργατικό - λαϊκό κίνημα από τη διήμερη σκληρή αναμέτρηση των εργαζομένων με τη μεγαλοεργοδοσία, την κυβέρνηση, το αστικό κράτος και τους παρακρατικούς  μηχανισμούς τους, κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας στις 19 και 20 Οκτώβρη.
Η απεργία αυτή αποτελεί σταθμό για το εργατικό - λαϊκό κίνημα της χώρας και είναι αποτέλεσμα της επίμονης δουλειάς των ταξικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων όλο το προηγούμενο διάστημα σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, χωράφια, σχολές και σχολεία.
Αποτυπώθηκε τόσο στη μαζική συμμετοχή, όσο και στο περιεχόμενο των αιτημάτων και των συνθημάτων, η συνεπής ταξική στάση των δυνάμεων, που πρωτοστάτησαν στη συλλογική άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, που αποκάλυψαν την κυβερνητική επιδίωξη για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, που πάλεψαν και συσπείρωσαν νέες δυνάμεις, ενάντια στην αθλιότητα  του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης ως άλμα προς τη βαρβαρότητα.
Η απεργιακή αυτή σύγκρουση κουβαλούσε πίσω της μιαν ήδη μεγάλη εμπειρία του ταξικού κινήματος που έχει βάλει πλώρη για τη συνολική κοινωνική, πολιτική, ιδεολογική χειραφέτηση της εργατικής τάξης. Είναι η ίδια η επίμονη αποκάλυψη της αλήθειας ότι ο εργαζόμενος λαός παράγει τεράστιο πλούτο, και τον διεκδικεί όλο, απ αυτούς που του τον κλέβουν. Έτσι, για δυο μέρες με πίστη στη δύναμη του λαού χιλιάδες και χιλιάδες απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη χώρα, έκαναν πράξη το σύνθημα: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
Συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις
Για δύο μέρες οι μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, τα εργοστάσια, τα γραφεία, οι υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, οι πρώην ΔΕΚΟ, οι σχολές και τα σχολεία νέκρωσαν. Η εργοδοτική και κυβερνητική τρομοκρατία, οι ωμές απειλές, τα εκβιαστικά διλήμματα για τη «σωτηρία της χώρας» «έσπασαν» στην πράξη από την παλλαϊκή συμμετοχή. Την πρώτη μέρα της απεργίας, τα μικρομάγαζα σε όλη τη χώρα παρέμειναν κλειστά. Αναδείχθηκε η δύναμη του «γίγαντα λαού». Η απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 19 Οκτώβρη ήταν η μεγαλύτερη στη μεταπολιτευτική περίοδο.
 Όλη η χώρα συγκλονίστηκε για δυο μέρες, από εργατόκοσμο, νέους, σπουδαστές, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, λαϊκές οικογένειες, ανθρώπους όλων των ηλικιών να δίνουν το «παρών».
ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ
ΤΟΤΕ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ
Την Πέμπτη, δεύτερη μέρα της 48ωρης πανεργατικής απεργίας, κουκουλοφόροι σε διατεταγμένη αποστολή έκαναν δολοφονική επίθεση στην διαδήλωση στο Σύνταγμα. Μια συμμορία από παρακρατικούς, φασιστοειδή, υποτιθέμενους αντιεξουσιαστές αναρχοαυτόνομους, «άγνωστους» - γνωστούς μασκοφόρους, επιχείρησαν να διαλύσουν με δολοφονικό τρόπο τη συγκέντρωσή μας. Χτύπησαν εν ψυχρώ τον εργατόκοσμο, τους συνταξιούχους τα γυναικόπαιδα.
Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης ήταν ένας νεκρός εργάτης, 53χρονος οικοδόμος, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, πατέρας δύο κοριτσιών, και δεκάδες άλλοι τραυματίες. Για τα γεγονότα, σοβαρές ευθύνες φέρει και η κυβέρνηση. Μέχρι τη στιγμή εκείνη, είχαν προηγηθεί μια σειρά καλά συντονισμένες ενέργειές τους (δείγμα ότι όλα αποτελούσαν μέρος ευρύτερου σχεδίου που απλώθηκε πανελλαδικά) καθώς χτυπήματα σε διαδηλωτές έγιναν και σε Γιάννενα - Λάρισα.
Δεν τα κατάφεραν , οι οργανωμένες εργατικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ με την αποφασιστική  περιφρούρησή τους απέτρεψαν τα σχέδιά τους, στέλνοντας βροντερό  μήνυμα στην κυβέρνηση και στην πλουτοκρατία: Οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία, έχουμε τη δύναμη, μπορούμε να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική που θυσιάζει το παρόν και το μέλλον μας, για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, για την προστασία της ΕΕ, του καπιταλισμού.  Μπορούμε να αποκρούσουμε και να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφής κατασταλτική δράση.
Η λαϊκή ανάταση που δημιούργησε η 48ωρη απεργία μπορεί να γίνει δύναμη στην ανασύνταξη του κινήματος ,στην πλατιά ταξική ενότητα δράσης, στην πρόοδο της λαϊκής συμμαχίας. Ο λαός μπορεί να κερδίσει, να βαδίσει οργανωμένα, στο δικό του δρόμο.
ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ν/ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου