Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ  ΕΠΙΣΚ. ΕΓΚΑΤ. ΠΛΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

                                                         Πειραιάς 09/07/2012

ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤα σωματεία μας καταγγέλλουν περιστατικό άσκησης ωμής βίας , υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας Κερατσινίου σε βάρος ενός φουκαρά Αιγύπτιου μετανάστη ο οποίος πούλαγε ψάρια για να ζήσει. Ένα περιστατικό που έρχεται να προστεθεί σε πλήθος άλλων που θέλουν τους μετανάστες εξιλαστήριο θύμα για να δικαιολογηθεί η βάρβαρη αντεργατική πολιτική , και παράλληλα την μετατροπή της δημοτικής αστυνομίας σε έναν ακόμη κατασταλτικό μηχανισμό στα χέρια της άρχουσας τάξης για να κρατά τον λαό μας με σκυμμένο το κεφάλι.

Καταγγέλλουμε ακόμη την απαράδεκτη όσο και αυταρχική συμπεριφορά των παραπάνω δημοτικών υπαλλήλων απέναντι στον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και μέλος της διοίκησης του εργατικού κέντρου Πειραιά, Πουλικόγιαννη Σωτήρη ,( ο οποίος ως αυτόπτης μάρτυρας) τους ζήτησε να ασκήσουν τα καθήκοντα τους όπως προβλέπει ο νόμος , χωρίς να βιαιοπραγούν , την στιγμή μάλιστα που ο ελεγχόμενος δεν προέβαλε καμία απολύτως αντίσταση. Οι δημοτικοί υπάλληλοι συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας την αυταρχική τους συμπεριφορά ,μέσα σε ένα ρατσιστικό , υβριστικό όλο μένος και απειλές παραλήρημα, επιτέθηκαν απωθώντας με σπρωξιές  τον πρόεδρο του συνδικάτου , συλλαμβάνοντας τον με την κατηγορία της απείθειας για να τον οδηγήσουν στο αυτόφωρο, χωρίς ωστόσο αυτό να προβλέπεται από καμία διάταξη νόμου και να μην εμπίπτει από πουθενά στην δικαιοδοσία τους.

Σημειώνουμε ως πολύ αισιόδοξο στοιχειό, σε μια πολύ δύσκολη εποχή, την άμεση αντίδραση στο πλευρό του συνδικαλιστή και του μετανάστη πλήθους κόσμου από την γειτονιά και την γύρο περιοχή κάτι το οποίο ανάγκασε την ηγεσία του δήμου Κερατσινίου και την ηγεσία της Δημοτικής αστυνομίας να τα μαζέψουν κακήν κακώς.

Είναι επιτακτικό άμεσα να απολογηθεί η δημοτική αρχή Κερατσινίου ( η οποία έχει εκλεγεί μάλιστα με την επίσημη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ ) για αυτού του είδους τα περιστατικά από την δημοτική της αστυνομία, τα οποία απ ότι μαθαίνουμε μάλιστα πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Καλά θα κάνει να τους μαζέψει γιατί όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

Οι επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων  και των εθνικιστικών ομάδων κατά των μεταναστών τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο. Καμιά αυταπάτη , στόχο έχουν όλο το λαό, όλους τους εργαζόμενους. Να μας τρομοκρατήσουν να αποδεχτούμε τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα , ώστε να φορτώσουν στην πλάτη μας την κρίση τους.

            Η βάρβαρη επίθεση που εξαπολύουν οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου σε όλη την εργατική τάξη της χώρας μας εξειδικεύεται στους πρόσφυγες και μετανάστες με τη μορφή των πογκρόμ και του ξυλοδαρμού.

Από τη μια οι κυβερνήσεις  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ στα πλαίσια της ΕΕ θέλουν τους μετανάστες σαν φτηνό αναλώσιμο εργατικό δυναμικό,   από την άλλη αρνούνται τα στοιχειώδη δικαιώματά τους να ζουν και να κυκλοφορούν χωρίς το φόβο της παρανομίας και τους χρησιμοποιούν για την προώθηση αντεργατικών μέτρων, νόμων περί τρομοκρατίας, κατάργηση του ασύλου κ.λ.π.

            Καταγγέλλουμε  τα κόμματα και τις διάφορες ομάδες που προσπαθούν να επικεντρώσουν στο πρόσωπο των μεταναστών και προσφύγων τα προβλήματα της παραοικονομίας, της ανεργίας, της μείωσης των μισθών και της εγκληματικότητας.

            Τα συνδικάτα μας μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος , του ΠΑΜΕ , θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δικαίωμα της Εργατικής Τάξης, να ζει, να εργάζεται, να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες της, ανεξάρτητα από το χρώμα, τη χώρα, τη θρησκεία που μπορεί να έχει.

            Η θέση των προσφύγων και των μεταναστών είναι μαζί με το ταξικό Συνδικαλιστικό Κίνημα. Η ενιαία πάλη Ελλήνων και ξένων εργατών κόντρα στον αντεργατική αντιμεταναστευτική επιθετική πολιτική, είναι για όλους μας μονόδρομος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου