Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ  ΕΠΙΣΚ. ΕΓΚΑΤ. ΠΛΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «Η ΜΑΣΙΝΑ»
                                                         Πειραιάς 10/07/2012
ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ –ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Σωματεία μας υλοποιώντας ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών μας Συνελεύσεων κάλεσαν σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μαζικά  συνδικαλιστές και πρωτοπόροι εργάτες από τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας. Στη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη 5/7  το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, όλοι δεσμεύτηκαν ότι άμεσα  αναλαμβάνουν δράση για την οικοδόμηση ενιαίου μετώπου πάλης των εργαζομένων στη Ναυπηγική Βιομηχανία.

Αποφασίστηκε :
 Να γίνει η πρώτη αγωνιστική παρέμβαση την Τρίτη 10/7 κατά την τετράωρη στάση που πραγματοποιεί η ΠΟΕΜ, στις 10πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος με το δικό μας ξεχωριστό μπλοκ και  με το πλαίσιο πάλης που αναδιαμορφώσαμε.
 Την Πέμπτη 12/7 στις 7 το απόγευμα στο υπουργείο Εργασίας , παράσταση διαμαρτυρίας. Προσυγκέντρωση στις 6:30μμ στην ομόνοια.
 Ανάλογη παρέμβαση θα γίνει και στο υπουργείο Ναυτιλίας ενώ σύντομα θα γίνει νέα σύσκεψη για να εκτιμηθούν τα πρώτα αποτελέσματα και να καθοριστεί η παραπέρα πορεία.

Είναι μονόδρομος για εμάς σήμερα, να σχεδιάσουμε ένα κοινό αγωνιστικό σχέδιο δράσης, υπεράσπισης των κατακτήσεων μας , υπεράσπισης της ίδιας της ζωής  μας που οδηγείτε καθημερινά και πιο κοντά στην εξαθλίωση , με προοπτική όμως ταυτόχρονα την ανατροπή της εφαρμοζόμενης καταστροφικής  πολιτικής που ασκούν απαρέγκλιτα τις τελευταίες δεκαετίες όλες οι κυβερνήσεις ( ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ ) και η ΕΕ  στον χώρο, και επιβολής μιας πολιτικής που θα εξασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα που θα καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες της οικογένειάς μας.
Σήμερα η ανάγκη για άμεση αγωνιστική παρέμβαση και δράση επιβάλλεται όσο ποτέ αφού η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία της χώρας μας χειροτερεύει με απρόβλεπτες συνέπειες για τους εργαζόμενους – ανέργους.
Όλοι μας γνωρίζουμε σήμερα ότι ο σχεδιασμός που υπάρχει στα πλαίσια της ΕΕ (αλλά  και όσων κομμάτων βλέπουν το μέλλον της χώρας μας μόνο μέσα σ αυτή τη Λυκοσυμμαχία ) είναι η συρρίκνωση και το κλείσιμο της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της χώρας μας με παράλληλο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων. Όλοι σήμερα μπορούμε να κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα είναι κοινό και δεν αφορά ξεχωριστά το ένα ή το άλλο ναυπηγείο ή την Ν/ΖΩΝΗ.

Τεράστιες ευθύνες για την μη ανάπτυξη ενός τέτοιου αγωνιστικού μετώπου έχουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού που έχουν την πλειοψηφία στα σωματεία των μεγάλων ναυπηγείων , στην ΠΟΕΜ και την ΓΣΕΕ. Απευθύνουμε προειδοποίηση ότι η πρόταση από τις δυνάμεις κυρίως της ΠΑΣΚΕ για ενιαίο φορέα των ναυπηγείων, σημαίνει πρακτικά συγχώνευση ναυπηγείων και συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους. Επισημαίνουμε παράλληλα την ανάγκη να καταλάβουν οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων ότι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 Εξόφληση ΤΩΡΑ όλων των δεδουλευμένων και ΑΜΕΣΑ μέτρα προστασίας των ανέργων.
Να ακυρωθεί η συμφωνία με την Κίνα για την χρηματοδότηση των Ελλήνων Εφοπλιστών για να πηγαίνουν αυτοί  τα καράβια τους στα Κινέζικα Ναυπηγεία.
Όχι στην Πώληση του Λιμανιού. Άμεση χωροθέτηση της Ν/ΖΩΝΗΣ με νόμο που θα απαγορεύει την αλλαγή χρήσης τουλάχιστον για 50 χρόνια και άμεσες επενδύσεις σε υποδομές (δεξαμενές PANAMAX , επισκευές ντόκων, δίκτυα νερού – αέρα – ρεύματος)
 Να Περάσουν τώρα σε Κρατικό έλεγχο τα Ναυπηγεία, (ώστε να ανοίξει και το εμπορικό τμήμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά) και μαζί με την Ν/ΖΩΝΗ να λειτουργήσουν κάτω από 100% δημόσιο ενιαίο φορέα που θα σχεδιάζει, θα οργανώνει και θα υλοποιεί την παραγωγική διαδικασία .
 Σύνδεση των τεράστιων πραγματικών αναγκών της Χώρας για πλοία (ακτοπλοΐα – πολεμικό ναυτικό – θαλάσσιες μεταφορές κ.τ.λ. ) και άλλες μεταλλικές κατασκευές (ανεμογεννήτριες, πλωτές εξέδρες-δεξαμενές, άμυνα κ.τ.λ.) με την Ναυπηγική βιομηχανία της Χώρας μας , κάτι που θα εξασφαλίζει μόνιμα και σταθερά δουλειά για όλους μας. 



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ  ΕΠΙΣΚ. ΕΓΚΑΤ. ΠΛΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «Η ΜΑΣΙΝΑ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου