Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ν/ ΖΩΝΗΣ
19/7/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ 7.00 μ.μ.
·  ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Συνάδελφοι,
Η υγεία και η ζωή μας βρίσκονται σε κίνδυνο προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Με την άγρια εκμετάλλευση στους τόπους δουλειάς, τη φτώχεια, την ανεργία, τη δουλειά ως τα 70, τα λουκέτα, την ιδιωτικοποίηση του νερού κ.α., Κυβέρνηση, Ε.Ε., ΔΝΤ και τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, δεν υπολογίζουν ούτε την υγεία μας. Είναι αδίστακτοι και επικίνδυνοι γιατί μετατρέπουν τη λαϊκή ανάγκη και δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην πρόνοια, σε ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, απρόσιτο για όλο και περισσότερους.
Το τελευταίο διάστημα μετά τους πολύμηνους αγώνες των σωματείων μας καταφέραμε να είμαστε ο μοναδικός  κλάδος που σφραγίζουμε τα βιβλιάρια ασθενείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για εμάς και τις οικογένειες μας.  Παρά το ότι εκατοντάδες συνάδελφοι έχουν κάνει χρήση αυτού του μέτρου, πληθαίνουν καθημερινά οι περιπτώσεις που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η κατάργηση 3.000 κρεβατιών και 330 κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία, η παραχώρηση 500 κρεβατιών στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, η συγχώνευση προνοιακών ιδρυμάτων, η μείωση του υγειονομικού προσωπικού, έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα μέτρα που αύξησαν τις πληρωμές για φάρμακα και εξετάσεις. Όλα αυτά συνιστούν ραγδαία επιδείνωση των λαϊκών αναγκών στην υγεία. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αναμονή και αυταπάτες.
Συνάδελφοι δεν πρέπει να νομιμοποιήσουμε αυτήν την πολιτική που βάζει υποθήκη την υγεία μας, προκειμένου να σωθεί και να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου, με ακόμα πιο ισχυρή την πλουτοκρατία και με ισοπεδωμένα τα δικαιώματά μας.
Παράλληλα τα σωματεία μας μαζί με τις άλλες ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις πρέπει να δώσουν με μεγαλύτερη ένταση τη μάχη ενάντια στην κατάργηση των ΒΑΕ, η οποία είναι μέρος της πολιτικής χτυπήματος κάθε δικαιώματος των εργαζομένων
Σε συντονισμό με τις άλλες ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο προχωράμε στις 21 Ιούλη σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάργηση των ΒΑΕ 11 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου.
                                                                                             
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΑΝ. ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου