Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011



ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ν/ΖΩΝΗΣ
                                                                                                                                       28/7/2011
                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι,
Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις οργιάζουν και καθημερινά επιβεβαιώνεται με το χειρότερο τρόπο ο σχεδιασμός που υπάρχει για εμάς-χωρίς εμάς από το «μαύρο μπλοκ» κυβέρνησης, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των μεγαλοεργολάβων της ζώνης που έχει στηθεί στις πλάτες ενός ολόκληρου κλάδου.
Στην υλοποίηση της πολιτικής του μνημονίου για τον χώρο και τη ναυπηγική βιομηχανία γενικότερα, μοιράσανε και τους ρόλους.            
Από τη μια βρήκαν συνομιλητές τους υποτιθέμενους «σωτήρες της ζώνης» του Καραγιαννακη ώστε να καταστήσουν συνένοχους τους εργαζόμενους στο πλιάτσικο των 100 εκατομμυρίων που θα πάνε στην τσέπη των εργολάβων για να κλείσουν τη ζώνη.
Από την άλλη προσπαθούν κανονίζοντας συναντήσεις με τον αντισύνδεσμο του Σερεβέτα και του Κανάκη να στήσουν το επιχειρησιακό «σωματείο» που θα βάλει, με βάση το σχεδιασμό που έχουν, την υπογραφή του σε συμβάσεις τύπου COSCO των 500 ευρώ και ισοπεδωμένα εργασιακά δικαιώματα, σε ένα «ναυπηγείο» που ετοιμάζουν 15-20 μεγαλοεργολάβοι μέσω της ΝΑΥΣΟΛΠ για 200-300 εργαζόμενους πετάγοντας έξω από τον κλάδο όλους τους υπόλοιπους.
           
Παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις , ειδικότερα τα τελευταία 3 χρόνια, στο  Υπουργείο εργασίας , στον ΟΑΕΔ , τις δεκάδες κινητοποιήσεις των σωματείων που μπήκε αναλυτικά το πλαίσιο αιτημάτων για την άμεση κάλυψη των ανέργων και των οικογενειών τους, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν επιλέγει να δώσει την παραμικρή ανάσα στους χιλιάδες ανέργους του κλάδου, αλλά μέσω των προγραμμάτων κατάρτισης που εξήγγειλε, προσπαθεί να δώσει χέρι βοηθείας στον αντισύνδεσμο που καταδίκασαν οι μαζικότερες γενικές συνελεύσεις των σωματείων των τελευταίων χρόνων.
Πιο συγκεκριμένα μέσα στην εβδομάδα τα σωματεία μας πληροφορήθηκαν για προγραμματισμένη συνάντηση της διοίκησης του ΟΑΕΔ με αντιπροσωπεία του αντισυνδέσμου.
Μετά την άμεση παρέμβαση αντιπροσωπείας των σωματείων η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε και ξεκαθαρίστηκε στην διοίκηση του ΟΑΕΔ ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ενδεχόμενο να μείνει αναπάντητη οποιαδήποτε προσπάθεια να  παίξει κανένας παιχνίδια στην πλάτη του κλάδου.
Δήλωσαμε ότι θα καταθέσουμε για  μια ακόμη φορά τα αιτήματα μας, και για την κάλυψη των ανέργων και εξειδικευμένα για τα προγράμματα κατάρτισης .

·       Καταγγέλλουμε  την προσπάθεια που ξεδιπλώνεται για την παραπέρα συρρίκνωση του κλάδου
·       Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να περάσει αμαχητί ότι σχεδιάζουν.
·       Με τον ταξικό αγώνα, με την αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος θα δώσουμε για μια ακόμη φορά την απάντηση στην πολιτική που μας θέλει στην εξαθλίωση .

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΑΝ. ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου