Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Κερατσίνι 18/11/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ
ΤΗ ΛΗΨΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ
Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
 ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Νοέμβρη στις 18.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Αντώνης Σαμαράκης
Γενική Συνέλευση ανέργων Κερατσινίου
Άνεργε άνεργη του Κερατσινίου
Πραγματοποιήθηκε την ΤΡΙΤΗ 15/11/2011 στο Δημοτικό Θέατρο Αντώνης Σαμαράκης , με πρωτοβουλία  Σωματείων και μαζικών φορέων της πόλις μας  σύσκεψη ανέργων  Κερατσινίου από όλους τους Κλάδους και τις ειδικότητες. Μέσα από τις πολλές τοποθετήσεις που έγιναν μεταφέρθηκε πλούσια εμπειρία και περιγράφηκε με μελανά χρώματα η άθλια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η οικογένεια κάθε ανέργου , ανεξάρτητα από τη δουλειά που αυτός έκανε , πριν πεταχτεί στην ανεργία .
Η πολιτική η οποία ασκείται εδώ και δεκαετίες από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι αυτή που ευθύνεται για την ανεργία . Οι πολιτικές που στα πλαίσια της Ε.Ε. υποτάσσουν τα πάντα στα συμφέροντα των Τραπεζών , των Βιομηχάνων , των Εφοπλιστών , των Μεγαλεμπόρων . Όλοι εμείς είμαστε γι’ αυτούς αριθμοί και η ζωή μας κόστος. Είμαστε αυτοί, που για να θησαυρίζουν οι Μεγαλοεργοδότες, πρέπει να μετατραπούμε σε φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό και να τους επιστρέφουμε όποιο μεροκάματο βρίσκουμε, μέσα από την άμεση ή έμμεση φορολογία, πληρώνοντας το ένα χαράτσι μετά το άλλο.
Όλοι συμφωνούμε ότι κανείς (σε αυτές τις συνθήκες γενικευμένης επίθεσης στις ζωές μας – στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει) δεν μπορεί να σταθεί όρθιος μόνος του .
Χρειάζεται οργάνωση και αγώνας παντού , σε κάθε χώρο δουλειάς , σε κάθε γειτονιά.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ - ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ
 ΓΙΑ ΝΑ  ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ

Δεν πληρώνουμε το χαράτσι της ΔΕΗ και όλοι μαζί δεν αφήνουμε να κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπιτικό . Φτιάχνουμε συνεργεία και επανασυνδέουμε το ρεύμα μόνοι μας όπου το κόψουν . Ένας μόνος του δεν μπορεί τίποτα . Όλοι μαζί τα μπορούμε ΟΛΑ .
Η Επιτροπή ανέργων Κερατσινίου  καλεί
 την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Νοέμβρη στις 18.30 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Αντώνης Σαμαράκης
Γενική Συνέλευση ανέργων Κερατσινίου
 (Μ. Ασίας και Παπαναστασίου Ταμπούρια)

Απαιτούμε:
1.      Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους που έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους. Δε θα επιτρέψουμε τη μείωση και αυτών ακόμη των πενιχρών επιδομάτων.
2.      Πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ και των άλλων Ταμείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση100%, συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.
3.      Μείωση 30% των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
4.      Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριόριστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
5.      Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται ως συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
6.      Καμία μείωση των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας. Επιδότηση ανεργίας για όλους τους ανέργους μέχρι να βρουν δουλειά.
7.      Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος, με παράλληλη κατάργηση κατασχέσεων κάθε μορφής ιδιοκτησίας (σπίτι, αγροτική εκμετάλλευση κλπ.).
8.      Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του.
9.      Κρατική αγορά, συγκέντρωση και διάθεση τροφίμων σε ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.
10. Δημιουργία κρατικών πρατηρίων για ανάγκες ένδυσης, υπόδησης, ατομικής υγιεινής σε τιμές κόστους.
11. Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων.
12. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι.
13. Καμία απόλυση συμβασιούχων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
14. Να γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά των ανέργων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Τα παιδιά των ανέργων να σπουδάζουν στον τόπο κατοικίας τους.
15. Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ  23/11 18:30  ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ
Μ.ΑΣΙΑΣ 24 & ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου