Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

                                                                                                                        Πειραιάς 11/3/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11/3 η προγραμματισμένη σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά για τις εξελίξεις στον κλάδο της Ναυπηγικής Βιομηχανίας. Η πρωτόγνωρη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, τόσο από την Ν/Ζώνη όσο και από τα δυο μεγάλα Ναυπηγεία (Σκαραμαγκά και Ελευσίνας), καταδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αναγκαιότητα για συντονισμένη και κοινή δράση όλου του κλάδου. Γίνεται συνείδηση όλο και περισσότερων συναδέλφων η ανάγκη για ενιαία ταξική απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης- εργοδοτών – ΕΕ – ΔΝΤ.
Στην, σύσκεψη αντίθετα με όσα διακήρυτταν στους εργαζόμενους, ΕΛΑΜΨΑΝ δια της ΑΠΟΥΣΙΑΣ τους,  οι  εκπρόσωποι των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ των διοικήσεων στα σωματεία των δύο Ναυπηγείων. Αυτοί έχουν επιλέξει συμμάχους. Αποδεικνύουν συνεχεία ότι κόπτονται μονό για τα συμφέροντα των εργοδοτών τους. Όχι μονό δεν θέλουν την κοινή και στοχευόμενη δράση όλου του κλάδου αλλά κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να την σαμποτάρουν.
          Συνάδελφοι, κοινός τόπος όλων μας είναι ότι το επόμενο διάστημα υπάρχουν οι προϋποθέσεις να αποτελέσει ο κλάδος μας προπύργιο αγώνα τόσο για την σωτηρία της Ν/Βιομηχανίας όσο και συνολικότερα ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.
Μπορούμε μέσα από την επιτροπή αγώνα μας όσο και από το πανελλαδικό συντονιστικό αγώνα του Μετάλλου να αποτελέσουμε πόλο συσπείρωσης όλης της εργατικής τάξης.
Μέσα από την σύσκεψη αποφασίστηκε για το αμέσως επόμενο διάστημα:

Πέμπτη  14/3/2013 ΠΑΝ-ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 9:30 στην ΟΜΟΝΟΙΑ & ΠΟΡΕΙΑ στο ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Τέταρτη 20/3/2013 ΠΑΝ-ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 10:00 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ (ΠΕΙΡΑΙΑΣ) & ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Ø      Εξόφληση ΤΩΡΑ όλων των δεδουλευμένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά. Να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η εφαρμογή του απαράδεκτου μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας στα Ν. Σκαραμαγκά και να αποκατασταθούν στην δουλειά τους οι εργαζόμενοι του Τροχαίου Υλικού.
Ø      ΑΜΕΣΑ μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
Ø      Να ακυρωθεί η συμφωνία με την Κίνα για την χρηματοδότηση των Ελλήνων Εφοπλιστών για να πηγαίνουν αυτοί  τα καράβια τους στα Κινέζικα Ναυπηγεία.
Ø      Να Περάσουν τώρα σε Κρατικό έλεγχο τα Ναυπηγεία,( ακύρωση του καταστροφικού για την Ναυπηγική Βιομηχανία Νομού 3885, ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους) και μαζί με την Ν/ΖΩΝΗ να λειτουργήσουν κάτω από 100% ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ που θα σχεδιάζει, θα οργανώνει και θα υλοποιεί την παραγωγική διαδικασία .
Ø      Όχι στην Πώληση του Λιμανιού. Άμεση χωροθέτηση της Ν/ΖΩΝΗΣ με νόμο που θα απαγορεύει την αλλαγή χρήσης τουλάχιστον για 50 χρόνια και άμεσες επενδύσεις σε υποδομές (δεξαμενές PANAMAX , επισκευές ντόκων, δίκτυα νερού – αέρα – ρεύματος)
Σύνδεση των τεράστιων πραγματικών αναγκών της Χώρας για πλοία (ακτοπλοΐα – πολεμικό ναυτικό – θαλάσσιες μεταφορές κ.τ.λ.) και άλλες μεταλλικές κατασκευές (ανεμογεννήτριες, πλωτές εξέδρες-δεξαμενές, άμυνα κ.τ.λ.) με την Ναυπηγική βιομηχανία της Χώρας μας.

Για την συντονιστική επιτροπή:
Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά                          -     Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων
Παν. Ένωση Αμμοβολιστών Καθαριστών    -      Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών
Εργοστασιακή Επιτροπή Ν. Σκαραμαγκά     -      Συσπείρωση Εργαζομένων Ν. Ελευσίνας
Εργατική Συμμαχία  Ν. Σκαραμαγκά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου