Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ  ΕΠΙΣΚ. ΕΓΚΑΤ. ΠΛΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ                                                 Πειραιάς 5/3/2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ζοφερή κατάσταση, που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην Ν/Βιομηχανία, δεν αποτελεί κεραυνό σε καθαρό ουρανό. Είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ συγκεκριμένης εδώ και δεκαετίες φιλομονοπωλιακής πολιτικής από τις ελληνικές κυβερνήσεις και την Ε.Ε.. Ένα απίστευτο φαγοπότι δισεκατομμυρίων ευρώ για τους μεγαλοεργοδότες, το ξεπάστρεμα χιλιάδων θέσεων εργασίας, απανωτά ισχυρά χτυπήματα στα εργασιακά δικαιώματα των εναπομεινάντων εργαζομένων, σταδιακό ξεχαρβάλωμα των ναυπηγείων, συρρίκνωση και πλιάτσικο.
Συσσίτια, διακοπές ρεύματος, φτώχεια, εξαθλίωση είναι ό,τι βιώνουν αυτήν την περίοδο οι οικογένειες των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, συνολικά δηλαδή στη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας.
Η εξαθλίωση που προκαλεί η ανεργία πολλαπλασιάζεται με τα χαράτσια, τους φόρους, νέους και παλιούς, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, το ξεπαράδιασμα σε γιατρούς, φάρμακα, νοσοκομεία, την πανάκριβη παιδεία, την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
Μαζί με αυτά,  με το τρίτο μνημόνιο φορτωθήκαμε ακόμα δύο χρόνια στη πλάτη μας για να θεμελιώσουμε δικαίωμα σύνταξης. Εκατοντάδες συνάδελφοι που περίμεναν να βγουν το 2013 και μετά στη σύνταξη θα περιμένουν ακόμα δύο χρόνια βιώνοντας την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Θέλουν να μας υποχρεώσουν να δουλεύουμε μέχρι τα άγρια γεράματα , με απίστευτους κινδύνους για την ζωή μας . Ποιος από μας θα μπορεί να κατέβει στα τάνκια , να ανεβαίνει στις σκαλωσιές σε τέτοιες ηλικίες. Είναι φανερό, ότι από αυτή την πλευρά θα θρηνήσουμε θύματα. Κανένας μας δεν μπορεί να δουλέψει σ΄ αυτή την ηλικία.
Δεν πάει άλλο. Ο δρόμος της αντίστασης, του αγώνα, είναι μονόδρομος. Δίνουμε συνέχεια στους μεγάλους αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, με νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ  -   ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ  ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ
ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΡΤΗ  2013  10 πμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
(προσυγκέντρωση 9 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά)
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Ø                         Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση (Σφράγισμα των βιβλιαρίων χωρίς  απαιτούμενα  ένσημα – χωρίς συμμετοχή σε φάρμακα και Ιατρικές Εξετάσεις).
Ø                         Κατάργηση της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης κατά δυο χρονιά.
Ø                         Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους για όλη τη διάρκεια της ανεργίας, με παράλληλη κατάργηση του νόμου που μειώνει το επίδομα ανεργίας και ουσιαστική αύξηση του.
Ø                         Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.
Ø                         Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στη Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Ø                         Μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ για τους ανέργους κατά 50%.  Απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου στις οικογένειες των ανέργων.
Ø                         Απαλλαγή των ανέργων από τα φορολογικά βάρη και κάθε λογής χαράτσια.
Ø                         Απαγόρευση πλειστηριασμών από δημόσιο και τράπεζες στους ανέργους, με παράλληλο πάγωμα κάθε είδους οφειλής προς τράπεζες.
Ø                         Επιδότηση των ενοικίων και άμεση καταβολή του επιδόματος των παιδιών σε όλους τους άνεργους χωρίς προϋποθέσεις.
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου