Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013


Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών
Τηλ: 2104110148 - fax: 2104178307 – email : metalo.ellada@gmail.com
22/3/ 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/3
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:
                ΑΘΗΝΑ, προσυγκέντρωση στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ στις 11πμ και συγκέντρωση 12 στην ΟΜΟΝΟΙΑ
                ΒΟΛΟΣ, στην πλατεία πανεπιστημίου στις 10:30πμ
                ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, στο άγαλμα Βενιζέλου 11πμ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Συνάδελφοι,      
Στις συνθήκες της βαθιάς και παρατεταμένης καπιταλιστικής κρίσης που βιώνει η εργατική τάξη της χώρας μας, που η επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων παίρνει γενικευμένο χαρακτήρα, όσο ηρωικός και να είναι ένας αγώνας σε ένα εργοστάσιο , σε έναν εργασιακό χώρο, δε φτάνει για να φέρει τα αποτελέσματα που πρέπει για τους εργαζόμενους. Επομένως, σ' αυτές τις συνθήκες απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε, ενιαίος και συντονισμένος αγώνας, ενιαία απάντηση, διέξοδος και προοπτική. Συντονισμός, καλή οργάνωση, ενότητα των Μεταλλεργατών σε ταξική κατεύθυνση απέναντι στην ενιαία επίθεση που δέχονται από το μεγάλο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του και την ΕΕ.
Η επίθεση έχει πια γενικευτεί. Οι απολύσεις χιλιάδες. Οι απλήρωτοι Μεταλλεργάτες χιλιάδες (Ν. Σκαραμαγκά, Ν. Ελευσίνας, κτλ.). Η ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη (στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη ξεπέρασε το 95%). Η εκ περιτροπής εργασία μιας, δυο η τρεις μέρες την εβδομάδα, τείνει να γίνει η καθιερωμένη σχέση εργασίας (π.χ. στα Ν Σκαραμαγκά μια μέρα την εβδομάδα). Στην ΛΑΡΚΟ, προωθείται άμεσα η ιδιωτικοποίηση και η εργοδοσία αξιώνει μειώσεις σε μισθούς της τάξης του 17%, στις Χαλυβουργίες τα ίδια( απολύσεις , εκ περιτροπής εργασία , διαθεσιμότητα και δραματικές μειώσεις αποδοχών). Η αμυντική Βιομηχανία οδηγείτε στο κλείσιμο ή στην συρρίκνωση, μέσω της Ιδιωτικοποίησης. Οι οικογένειές μας υποφέρουν, γιατί επιπλέον φορτώνονται συνεχώς νέα βάρη με την άγρια φορολογία, τα χαράτσια, την ακρίβεια και τις περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες.
Πρέπει να σκεφτούμε όλοι πού μας οδήγησε η λογική της ανταγωνιστικότητας που καλλιεργεί η πλειοψηφία της ΠΟΕΜ και πού οδηγεί και σήμερα.
Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες αν ανατραπεί η λογική αυτή, που δεν είναι άλλη από την λογική που προωθεί η ΕΕ και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομά της. Αυτοί ευθύνονται για την κρίση και το χρέος. Τα μονοπωλιακά συμφέροντα στον κλάδο λεηλατούν εργαζόμενους και τον πλούτο του τόπου για τη δική τους κερδοφορία. Δεν υπάρχει διέξοδος , μέλλον και προοπτική για τους εργαζόμενους, όσο αυτά τα συμφέροντα κυριαρχούν, όσο οι εργάτες δεν συγκρούονται μαζί τους.
 Να πάρουμε την ευθύνη και να ορθώσουμε το δικό μας μέτωπο αντίστασης στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης κι εργοδοσίας. Να αγωνιστούμε πιο συντονισμένα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων και του λαού. Ανάπτυξη που θα στηρίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγικής βάσης και  της οικονομίας, με τέτοιο τρόπο  ώστε να ανταποκρίνονται στις τεράστιες ανάγκες της χώρας, η οποία έχει ορυκτό πλούτο, υποδομές, που μπορούν να αναπτυχθούν, επιστημονικό προσωπικό, έμπειρο και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Σχεδιασμός που μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή εργασία σε όλους,  με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, που θα καλύπτουν τις σύγχρονες και διαρκώς διευρυνόμενες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους. Ανάπτυξη που εμποδίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, ή τη θέλουν όσο θα εξασφαλίζουν κέρδη, πατώντας επί πτωμάτων.
Να δώσουμε την μάχη όλοι μας , ο καθένας από το δικό του μετερίζι, για να γίνει πραγματικότητα ο συντονισμός των εργαζομένων στο νευραλγικό κλάδο του Μετάλλου, ώστε πιο αποτελεσματικά, ενιαία, στη βάση των κοινών  συμφερόντων των εργαζομένων να δοθεί η μάχη.
Καλούμε όλους τους Μεταλλεργάτες , ανεξάρτητα από την ειδικότητα , το εργοστάσιο, τον εργασιακό χώρο να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, να συσπειρωθούν στο πλευρό των δυνάμεων που θα μπουν μπροστά για να υλοποιηθεί το ενιαίο πανελλαδικό μέτωπο των Μεταλλεργατών. Όλοι μια γροθιά για ανατρέψουμε τα σχέδια των εργοδοτών να μας μετατρέψουν στους σκλάβους του 21ου Αιώνα.
Με την οργάνωση της πάλης μας κάτω από τις δικές μας σημαίες, τις σημαίες των κοινών ταξικών μας συμφερόντων, ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.
Πρέπει, να συντονιστούν οι δράσεις μας άμεσα ώστε να καταφέρουμε:

Ø                 Ταξική ενότητα και πάλη για να μην υλοποιηθούν τα μέτρα που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε σκλάβους του 21ου αιώνα.
Ø                 Να υπερασπιστούμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Να οργανώσουμε τη μάχη ενάντια στην προσπάθεια μείωσης των μισθών και αλλαγής εργασιακών σχέσεων.
Ø                 Να συγκροτήσουμε δύναμη ενιαίας υπεράσπισης κάθε απλήρωτου Μεταλλεργάτη, κάθε ανέργου Μεταλλεργάτη . Αγώνας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων Μεταλλεργατών και των οικογενειών τους. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη.
Ø                 Να δώσουμε την μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και το κλείσιμο εργοστασίων, να ορθώσουμε τοίχος στις επιδιώξεις για μαζικές απολύσεις.
Ø                 Ενιαία να απαντήσουμε στην διαρκή προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στην πλάτη μας. Ασφαλιστικό , φοροεπιδρομή ,υγεία , πρόνοια , παιδεία.
Κανείς σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θα λύσει το δικό του
πρόβλημα, ενώ οι υπόλοιποι θα εξαθλιώνονται.
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ  - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ -  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
ΣΩΜ. ΕΡΓΑΖ. ΕΛΛΗΝ. ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν.ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν.ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΚ/ΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου