Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ν/ ΖΩΝΗΣ
                                                                                Πειραιάς 28/5/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Η Κυβερνητική πολιτική μέρα με τη μέρα  οδηγεί τη  συντριπτική πλειοψηφία του Κλάδου και  τις οικογένειες μας  στην ανέχεια , φαινόμενο που εξαπλώνεται και αφορά όλους μας , με αποτέλεσμα να μην έχουμε ούτε τα απαραίτητα για να ζήσουμε .
Τα τελευταία χρόνια τα Σωματεία μας , μαζί με τα υπόλοιπα ταξικά Σωματεία και από άλλους Κλάδους και τις Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά , έχουν πραγματοποιήσει δεκάδες κινητοποιήσεις προς τη ΔΕΗ , την ΕΥΔΑΠ για επανασύνδεση του ρεύματος και του νερού σε σπίτια συναδέλφων , την αποτροπή από το κόψιμο , την προσπάθεια για διακανονισμό των χρεών .
Εκατοντάδες φορές συνεργεία των Σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών έχουν επανασυνδέσει το ρεύμα και το νερό σε σπίτια συναδέλφων που τους κόβεται η παροχή .
Ο αγώνας που κάνουμε , απαιτώντας από την Κυβέρνηση να πάρει  μέτρα προστασίας για τους ανέργους  , με βάση τις προτάσεις μας , θα συνεχιστεί με όλες τις μορφές , δεν έχουμε άλλη επιλογή .
Τα Σωματεία μας ήρθαν σε επαφή με τις ταξικές δυνάμεις των εργαζομένων σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ και αποφάσισαν να συγκεντρώσουμε όλους τους συναδέλφους, που είτε έχουν κομμένο ρεύμα και νερό , είτε τους έχουν ανακοινώσει τη διακοπή και από κοινού να οργανώσουμε κινητοποίηση, απαιτώντας από την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Επιχειρήσεις (ΔΕΗ – ΕΥΔΑΠ) την απαγόρευση της διακοπής.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να φέρει στα Γραφεία των Σωματείων φωτοτυπία του τελευταίου λογαριασμού , με την προειδοποίηση για την διακοπή , ώστε άμεσα να εντείνουμε τις πιέσεις μας και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και με αυτή τη μορφή .
Καλούμε επίσης κάθε συνάδελφο που ακόμα δεν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καταφέρνει μέχρι τώρα και πληρώνει τους λογαριασμούς του να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί το πρόβλημα του διπλανού του αργά ή γρήγορα θα είναι και δικό του.

Μόνο με την ταξική αλληλεγγύη μεταξύ των εργατών μπορούμε
να έχουμε κατακτήσεις.
Όλοι για έναν και ένας για όλους.



ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΑΝ. ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου