Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΑΝ. ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ

                                                                                                    Πειραιάς 30/5/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Ο Κλάδος του Μετάλλου στη χώρα μας είναι από τους περισσότερο χτυπημένους από την κρίση . Χιλιάδες απολύσεις , απλήρωτοι εργαζόμενοι για μήνες, διαθεσιμότητα και εκ περιτροπής εργασία , έχουν μεταβάλλει την καθημερινότητα του Μεταλλεργάτη σε έναν ατέλειωτο Γολγοθά . Μέσα σε αυτό το διαμορφωμένο σκηνικό ο εργασιακός χώρος που έχει τσακιστεί περισσότερο από την ανεργία είναι η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά – Περάματος – Σαλαμίνας με τα ποσοστά να κυμαίνονται σε μόνιμη βάση τα τελευταία 4 χρόνια μεταξύ 90-95% .
Οι παρεμβάσεις των Σωματείων μας για επανασυνδέσεις νερού – ρεύματος σε οικογένειες ανέργων είναι καθημερινές . Οι επανειλημμένες παρεμβάσεις μας προς την Κυβέρνηση για προστασία αυτών των οικογενειών προσκρούουν σε τοίχο .
Το συντριπτικό ποσοστό των ανέργων δεν έχει πια Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη , αφού οι άνεργοι δεν είχαν καν, αυτά τα 50 ένσημα που χρειάζονταν για να ανανεωθούν τα βιβλιάρια ασθενείας .
Πλέον οικογένειες δεν έχουν να πάνε στο γιατρό τα παιδιά τους . Εκατοντάδες είναι οι σοβαρά ασθενείς που έχουν σταματήσει να παίρνουν τα φάρμακά τους και άλλοι πολλοί περισσότεροι που έχουν προβλήματα υγείας και δεν κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις .
Σε συνεχείς παρεμβάσεις μας η Κυβέρνηση αρνείται οποιαδήποτε παρέμβαση και στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους , αφήνοντάς μας στη μοίρα μας .
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η περίπτωση της γυναίκας ανέργου συναδέλφου , μητέρας τριών παιδιών , που νοσηλεύεται κατάκοιτη στην Κλινική Κανακίδη στο Κερατσίνι , εδώ και 3 χρόνια , αποτέλεσμα διπλού εγκεφαλικού . Από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι φέτος τον Μάρτη , η οικογένεια χρωστάει νοσήλια , που πλέον έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση , αλλά η οικογένειά της δεν είχε να πληρώσει την συμμετοχή στην Κλινική .Η διεύθυνση της Κλινικής επανειλημμένα προσπάθησε να την πετάξει στο δρόμο , κάτι που μετά από παρεμβάσεις των Σωματείων μας αποφεύχθηκε .
Μετά την λήξη της ισχύος του βιβλιαρίου ασθενείας από 1η Απριλίου  τα πράγματα χειροτέρεψαν , αφού πια η Κλινική επανήλθε στην απαίτηση της για τα νοσήλια (που πια δεν καλύπτονταν ούτε από τον ΕΟΠΥΥ) .
Η βαρβαρότητα σε όλο της το μεγαλείο εκφράζεται τις τελευταίες είκοσι ημέρες όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπεύθυνων της κλινικής , το κρεβάτι της ασθενούς χάλασε (κόλλησε σε όρθια θέση) και εάν δεν πληρωθούν τα νοσήλια δεν πρόκειται να μεταφερθεί η ασθενής σε άλλο κρεβάτι ή να επισκευαστεί το συγκεκριμένο. Αυτή τη στιγμή η ασθενής βρίσκεται όλο το 24ωρο σε ορθή γωνία εκτεθειμένη σε σοβαρό κίνδυνο .
Αυτό το χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση . Χιλιάδες τέτοια περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά .
Η συνεχής υποβάθμιση της υγείας του λαού φέρνει στο φως καθημερινά την αναγκαιότητα του αγώνα για δημόσια δωρεάν και σύγχρονη υγεία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους .
Η βαρβαρότητα όμως της Κυβέρνησης και η άθλια αντιμετώπιση των Κυβερνώντων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) δεν σταματάει εδώ .
Προχωράει σε κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας μακροχρόνια ανέργων , ακόμα και για οφειλές 700-800 ευρώ .
Χαρακτηριστική η περίπτωση ανέργου  συναδέλφου εδώ και 3 χρόνια , πατέρα 2 ανήλικων παιδιών , όπου η ΕΥΔΑΠ του έκοψε το νερό και τώρα για χρέος 800 ευρώ (μαζί με τις τοκογλυφικές προσαυξήσεις) του βγάζει σε πλειστηριασμό το σπίτι που μένει . Το σπίτι αντικειμενικής αξίας 80.000 ευρώ οι αγιογδείτες της Κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) το εκτιμούν 50.000 ευρώ και το βγάζουν στο σφυρί για 27.000 ευρώ .
Είναι γελασμένοι αυτοί οι «κύριοι» αν νομίζουν ότι το οργανωμένο ταξικά προσανατολισμένο κίνημα θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια .
ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Θα προχωρήσουμε σε επανασύνδεση του νερού με δικό μας εθελοντικό συνεργείο και δικά μας μέσα .
Θα κόψουμε τα χέρια σε όποιον αετονύχη μαυραγορίτη προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να πάρει το σπίτι του ανέργου .
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα Σωματεία τους και να δώσουν μάχη για να έχουν αυτά ταξικό χαρακτήρα και προσανατολισμό .
Μαζί να οργανώσουμε Επιτροπή Αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς , σε κάθε Εργοστάσιο .
Περιφρουρούμε τις κατακτήσεις μας , αγωνιζόμαστε κόντρα στα σχέδια των Βιομηχάνων – Εφοπλιστών – Τραπεζιτών – Μεγαλεμπόρων που μέσω των πολιτικών τους υπηρετών , των αστικών κομμάτων – Ε.Ε.  , θέλουν να μας μετατρέψουν στους σκλάβους του 21ου αιώνα .
Μαζί να οργανώσουμε Επιτροπές Αγώνα των Σωματείων σε κάθε γειτονιά και μαζί με τις οργανώσεις γειτονιάς των υπόλοιπων Συνδικάτων , των ΕΒΕ , των γυναικών και των νέων της λαϊκής οικογένειας να δώσουμε τη μάχη . Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό . Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη για όλους , κανείς πλειστηριασμός δεν θα περάσει .

Κανένας φόβος , καμμία υποταγή
 η Ιστορία γράφεται με πάλη ταξική .

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου