Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Καταγγέλλουν τη φάμπρικα συνδικαλιστικών διώξεων

ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τη βιομηχανία μηνύσεων και δικαστικών διώξεων που έχει «στηθεί» σε βάρος τους, έκαναν χτες, στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά Ν. Ποιμενίδη, αντιπροσωπείες από τις διοικήσεις των ταξικών κλαδικών εργατικών Ενώσεων Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών, Ενωση Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά.
Η συνδικαλιστική δράση που αναπτύσσουν τα σωματεία και οι συνδικαλιστές στην οργάνωση της πάλης των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, αλλά και οι προσπάθειές τους για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς έχει μπει στο στόχαστρο των εργοδοτικών Ενώσεων, οι οποίες έχουν στήσει ολόκληρη φάμπρικα μηνύσεων και δικών. Ομως, το θέμα δε σταματά εδώ. Οπως σημειώνουν τα σωματεία στο υπόμνημα που κατέθεσαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας: «Το τελευταίο διάστημα, όμως, παρατηρούμε και αλλαγή τακτικής, στην οποία εμπλέκεται και η "ανεξάρτητη", "τυφλή" δικαιοσύνη. Οι εργοδοτικές Ενώσεις κάνουν απλά καταγγελίες και η σκυτάλη της βιομηχανίας των συνδικαλιστικών διώξεων έχει περάσει στην Εισαγγελία Πειραιά, η οποία δρα αυτεπαγγέλτως».
Εχει χαθεί ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού των μηνύσεων, αλλά και των διώξεων που έχουν ασκηθεί αυτεπαγγέλτως στα προεδρεία των σωματείων και στα μέλη των διοικήσεων. Για παράδειγμα, προχτές τα σωματεία παρέλαβαν άλλες 60 μηνύσεις για συνδικαλιστές και πρωτοπόρους εργάτες, ενώ μόνο σε βάρος του προέδρου της Ενωσης Αμμοβολιστών Γιάννη Δεληγιάννη έχουν ασκηθεί πάνω από 30!
Τα σωματεία καταγγέλλουν επίσης με το υπόμνημά τους ότι είναι άξιον απορίας το γεγονός ότι οι ίδιοι συνδικαλιστές που έχουν γίνει «στόχος» των διώξεων, αντιμετωπίζουν ταυτόχρονα και απειλές, όπως και επιθέσεις από «αγνώστους». Τελευταίο κρούσμα, η επίθεση που δέχτηκε μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου το περασμένο Σάββατο το βράδυ έξω από το σπίτι του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά.
«Προσπαθούν να εμποδίσουν τη συνδικαλιστική μας δράση, σημειώνουν τα σωματεία, αφού όλες οι άλλες μέθοδοι έχουν αποτύχει», «ευελπιστούν ότι θα τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους κάμπτοντας έτσι το αγωνιστικό φρόνημά τους» και ξεκαθαρίζουν: «Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στη μακρόχρονη ιστορία του ποτέ δεν τρομοκρατήθηκε, ούτε λύγισε. Αντίθετα, πεισμώνουμε αντλώντας δύναμη από το δίκιο του αγώνα μας για την προάσπιση των συμφερόντων των οικογενειών μας και το όραμά μας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Συνεχίζουμε πιο αποφασισμένοι. Εχουμε τη δύναμη, τη θέληση και ξέρουμε και τον τρόπο να απαντήσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου