Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ν/ ΖΩΝΗΣ                                  Πειραιάς 3/2/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο , το μεροκάματο είναι πλέον δυσεύρετο και η μεγάλη πλειοψηφία του Κλάδου οδηγείται μέρα με τη μέρα στην εξαθλίωση .
Το κομμένο ρεύμα και νερό  στα σπίτια των ανέργων είναι πλέον ο κανόνας και όχι η εξαίρεση .
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας αγνοεί κατ’ εξακολούθηση , αρνούμενη να λάβει τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους . Συνεχίζοντας την αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) προχωράει στην κατάργηση όποιων λαϊκών κατακτήσεων έχουν μείνει και επιτίθεται με μανία στο εισόδημα του λαού α) με μείωση μισθών – συντάξεων (σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα)  , β) με επιβολή δυσβάσταχτων φόρων και κύμα ανατιμήσεων – αυξήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες .
Λέει ψέματα η Κυβέρνηση πως τα μέτρα αυτά τα παίρνει γιατί υπάρχει κρίση . Τα μέτρα αυτά τα είχαν σχεδιάσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και θα ισχύουν και μετά την κρίση . Στόχος τους είναι να μας στείλουν σαν πρόβατα στη σφαγή στους Εργοδότες . Να μετατραπούν οι εργασιακοί χώροι σε κάτεργα . Θέλουν να δημιουργήσουν ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα .
Την ίδια στιγμή μέσω Ο.Α.Ε.Δ. , ΕΣΠΑ , ΙΚΑ , Κρατικό προϋπολογισμό , εξασφαλίζει δεκάδες δις ευρώ για να χρηματοδοτήσει Βιομηχάνους – Εφοπλιστές – Τραπεζίτες , ενώ με το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο τους κάνει δώρο και νέες πιο προκλητικές φοροαπαλλαγές .
Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να αποπροσανατολίσει και να ρίξει τις ευθύνες στο λαό και τους εργαζόμενους (μαζί τα φάγαμε – φταίνε οι απεργίες και το ΠΑΜΕ – φταίει το υψηλό μεροκάματο) για τις αιτίες της ανεργίας .
Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις , τα σχέδια αποκαλύπτονται .
Η Κυβέρνηση εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα και χωρίς να νοιάζεται για τις επιπτώσεις , αποφάσισε το κλείσιμο του εμπορικού τμήματος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και σύναψε διακρατική συμφωνία με την Κίνα για χρηματοδότηση των Ελλήνων Εφοπλιστών να πάνε αυτοί τα Πλοία τους στα Κινέζικα Ναυπηγεία .
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:
Ø  Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους
Ø  Να ακυρωθεί η κατάπτυστη συμφωνία με την Κίνα για την χρηματοδότηση των Ελλήνων Εφοπλιστών ώστε αυτοί να πάνε τα καράβια τους στα Κινέζικα Ναυπηγεία
Ø  Να ανοίξει το εμπορικό τμήμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά( με νόμο που ψήφισαν από κοινού στις 30/9/2011 ΠΑΣΟΚ – ΝΔ κλείνει για 15 χρόνια) που βάζει ταφόπλακα και στην Ν/ΖΩΝΗ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ  
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Ν/ ΖΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου