Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Τα σχέδια διάλυσης της Ζώνης δε θα περάσουν



Με δυναμική παρέμβαση απέτρεψαν απόφαση του Δήμου Περάματος για την παράδοση των χώρων της Ζώνης στα μονοπώλια
Η δυναμική παρέμβαση των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και των ταξικών τους σωματείων απέτρεψε προχτές το βράδυ στη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Περάματος - με την πλειοψηφία να ανήκει στο «ανεπίσημο» ψηφοδέλτιο της ΝΔ - να ληφθεί απόφαση κομμένη στα μέτρα των κυβερνητικών εξαγγελιών. Εξαγγελίες που προδιαγράφουν την παραπέρα δραστική συρρίκνωση και την αλλαγή χρήσης των χώρων της Ζώνης, τη «διαγραφή» χιλιάδων θέσεων εργασίας με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, το «σβήσιμο» εκατοντάδων μικρών ΕΒΕ και τη δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων με μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες να κάνουν πλέον κουμάντο.
Οπως φάνηκε, η δημοτική αρχή είχε μεθοδεύσει, παρουσιάζοντας σχετική εισήγηση, να ληφθεί απόφαση υπέρ των κυβερνητικών σχεδιασμών με τους οποίους κερδισμένη βγαίνει η πολυεθνική COSCO, η οποία αφού έβαλε πόδι στο λιμάνι τώρα επιδιώκει να αρπάξει και τους χώρους της Ζώνης για να μετατραπούν σε αλάνες για την εναπόθεση κοντέινερς. Ενώ ό,τι απομείνει από τη Ζώνη να παραδοθεί σε μία μικρή ομάδα μεγαλοεργολάβων. «Συμπαραστάτης» της φάνηκε και ο εκπρόσωπος του συνδυασμού που στηρίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ και διάφορες ομάδες αυτοαποκαλούμενες «αριστερές», ο οποίος πρότεινε πριν ληφθεί κάποια απόφαση να προηγηθεί ...«κοινωνικός διάλογος» με τους εφοπλιστές και την εργοδοσία.
Με την αποφασιστική παρέμβασή τους οι εργαζόμενοι απέσπασαν τελικά ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία προβλέπει την πλήρη υιοθέτηση των θέσεων των εργαζομένων όπως αυτές αναφέρονται στα υπομνήματα που κατέθεσαν στο συμβούλιο, να αποσταλεί αυτή η απόφαση μαζί με τα υπομνήματα στην κυβέρνηση και ότι ο δήμος θα βρίσκεται στο πλευρό των αγώνων των εργαζομένων, αναλαμβάνοντας και σχετικές πρωτοβουλίες σε συνεννόηση με τα ταξικά σωματεία. Οι εργαζόμενοι προειδοποίησαν ότι θα βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου