Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Σε εξέλιξη το ξεπούλημα υποδομών του ΟΛΠ



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το φαγοπότι των πολυεθνικών σε βάρος των υποδομών και συνολικά της ακίνητης περιουσίας του ΟΛΠ ΑΕ που έχει χτιστεί από τον ιδρώτα των εργαζομένων της χώρας. Χτες, από την κυβερνητική διοίκηση του Οργανισμού ανακοινώθηκε ότι στα πλαίσια του «Επενδυτικού Προγράμματος του ΟΛΠ 2011 - 2015» (πρόγραμμα που αφορά αποκλειστικά και μόνο την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων της κρουαζιέρας και των μεταφορών, όπως και των μεγαλοεργολάβων που θα αναλάβουν τα έργα) εγκρίθηκε το «έργο» για το «Θεματικό Πάρκο της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά» το οποίο περιλαμβάνει και το ξεπούλημα, με τη γνωστή μέθοδο της σύμβασης παραχώρησης, των δύο τεράστιων πολυώροφων αποθηκών της Ηετιώνιας Ακτής.
Στην ανακοίνωση του ΟΛΠ, αφού αναφέρεται ο τρόπος που θα γίνει ο διαγωνισμός για τη σύμβαση παραχώρησης, σημειώνεται σχετικά: «Οπως είναι γνωστό, στην Πολιτιστική Ακτή Πειραιά, προκειμένου έργα της να ενταχθούν στο Πρόγραμμα JESSICA και να χρηματοδοτηθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων απαιτείται ιδιωτική συμμετοχή», δείχνοντας έτσι για πολλοστή φορά ποιους ακριβώς ευνοούν τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Μετά τις αποθήκες, σειρά έχουν οι δύο πέτρινες δεξαμενές επισκευής πλοίων στην περιοχή Βασιλειάδη, ενώ ήδη έχει κλείσει το σιλό - το οποίο ήταν ενταγμένο στον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας - και συνολικά με τη σφραγίδα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής «τελειώνει» κάθε παραγωγική δραστηριότητα του ΟΛΠ.
Οσον αφορά την οικονομική κατάσταση του Οργανισμού, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη του Οργανισμού, δηλαδή το ζεστό χρήμα που εξασφάλισε ο ΟΛΠ με τη βούλα της αντιλαϊκής πολιτικής στους μετόχους του, το πρώτο εξάμηνο του 2011 είχε αύξηση κερδών κατά 122% με τα κέρδη προ φόρων να έχουν ανέλθει σε 6.318.558,83 ευρώ έναντι 2.571.772,85 του 2010. Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γ. Ανωμερίτης προκλητικά ανέφερε ότι η κερδοφορία οφείλεται ανάμεσα σε άλλα στη «μείωση του προσωπικού κατά 300 περίπου άτομα, χωρίς νέες προσλήψεις» και στη «μείωση των συνολικών εξόδων κατά 14,29% και των αμοιβών κατά 20,6%»!


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου