Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ            
ΠΑΝ. ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒ. –ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ     
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ     
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

 18 Απρίλη 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καταγγέλλουμε την Δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν, χτες, μετανάστες εργαζόμενοι στα χωράφια, στη Μανωλάδα Ηλείας, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και τους μπράβους επιστάτες τους επειδή διεκδικούσαν την καταβολή  δεδουλευμένων μηνών. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή.
Οι εργάτες γης χθες πήγαν και ζήτησαν το αυτονόητο! Να πάρουν τα καθυστερημένα δεδουλευμένα τους. Όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τρεις μπράβους ενός μεγαλοτσιφλικά συνάντησαν καταιγισμό πυρών από καραμπίνες και περίστροφα. 33 εργάτες γης χτυπήθηκαν από τις σφαίρες σε ζωτικά όργανα ενώ οι υπόλοιποι άρχισαν να τρέχουν προς τα χωράφια για να γλυτώσουν από τα φονικά πυρά.
Η πρωτόγνωρη επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη και ο λαός από Κυβερνήσεις - ΕΕ – τρόικα για να πληρώσει τα βάρη της κρίσης, έχει αποθρασύνει την μεγαλοεργοδοσία. Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο την φοροληστεία, την ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων,την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης- πρόνοιας – υγείας , την μετατροπή των εργασιακών χώρων σε μεσαιωνικά κάτεργα όπου βασιλεύει η μαύρη ανασφάλιστη εργασία και η παντελής έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.  Η κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς εντείνετε καθημερινά και έχει σαν στόχο να μας μετατρέψει στους σκλάβους του 21ου Αιώνα.
Το συγκεκριμένο γεγονός, όπου μεγαλοαφεντικά με τους μπράβους τους επιτίθενται σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιβεβαιώνει ότι η βαρβαρότητα είναι συνώνυμο του σημερινού συστήματος, του καπιταλισμού.
Έλληνες και ξένοι εργάτες, ενωμένοι σαν μια γροθιά, πρέπει να αντιπαλέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ – ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Xρόνια τώρα οι σύγχρονοι τσιφλικάδες – μεγαλοπαραγωγοί με την κάλυψη κυβέρνησης και δικαιοσύνης δρουν ανεξέλεγκτοι. Έχουν δημιουργήσει ένα σύγχρονο κολαστήριο με εργασιακές σχέσεις δουλείας, πρότυπο σκλαβοπάζαρο προηγούμενων αιώνων. Οι σύγχρονοι είλωτες στη Μανωλάδα εργάζονται σε αποπνικτική ατμόσφαιρα, πληρώνουν νοίκι στους εκμεταλλευτές τους μένοντας σε παραπήγματα και πρόχειρους καταυλισμούς χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, στοιβαγμένοι στο σωρό.
Στην τυφλή βία των τσιφλικάδων και των μπράβων τους, στα σύγχρονα εργατικά κάτεργα που έχουν στηθεί στη Μανωλάδα τόσο η κυβέρνηση όσο και οι τοπικές αρχές έχουν καθοριστικό ρόλο. Κανείς δε μπορεί να πει ότι δεν ήξερε. Η χθεσινή δολοφονική ενέργεια ακουμπά πάνω στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, δίνοντας αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, να πράττει και να «εκτελεί κατά ριπάς».
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη, όπως πάντα, έτσι και τώρα, θα κινηθούν γοργά για να τιμωρήσουν τους ενόχους.
Επειδή για τον κάθε εκμεταλλευτή, θεός είναι το κέρδος. Επειδή είναι αδίστακτοι και γιατί οι μετανάστες εργάτες αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας, το πιο εκμεταλλευόμενο μάλιστα,η δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί με μαύρη ανασφάλιστη εργασία δεν αφορά πλέον μόνο τους μετανάστες αλλά γενικεύεται.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την εγκληματική δράση των μεγαλοτσιφλικάδων της Μανωλάδας. Να πυκνώσουν οι αγώνες και η αφοβία μπροστά στην εργοδοτική-εγκληματική αυθαιρεσία. Κανένας μόνος του!
Αν δε σηκώσουμε κεφάλι δε θα αργήσει να έρθει και η σειρά όλων όσων δίνουν ανοχή στην εργοδοτική τρομοκρατία και στο ρατσισμό.  
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου