Παρασκευή 26 Απριλίου 2013


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ  ΠΛΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ

  Πειραιάς 26/04/2013        
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ
στην πλ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ στον ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 πμ
 (προσυγκέντρωση των σωματείων μας στο Ε.Κ.Π. στις 9:30 πμ)

«Αν σας περνάει η ιδέα στα σοβαρά πως με τις κρεμάλες σας μπορείτε να σταματήσετε τον αγώνα εκατομμυρίων εργατών, που αν και γονατισμένοι από την καταπίεση εξεγείρονται, είστε, μα την αλήθεια, φτωχοί τω πνεύματι. Να περιμένετε το τέλος. Αν δεν το περιμένετε, εγώ σας το αναγγέλλω. Γύρω σας, δίπλα σας, πάνω σας, απ΄ όλες τις μεριές θεριεύει μια φωτιά. Μπορείτε να την αγνοείτε αλλά δεν μπορείτε να την αποφύγετε. Θα ‘ρθει μια εποχή που η σιωπή μας στον τάφο θα είναι πιο ισχυρή από τις φωνές που στραγγαλίζετε σήμερα»

Oι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα! Μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης βαμμένη με το αίμα των εργατών του Σικάγου, των αμέτρητων θυσιών και των αναρίθμητων ηρώων της εργατικής τάξης που έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης. Μέρα που οι εργάτες σε όλο τον κόσμο δείχνουν τις γροθιές τους, επιδεικνύουν στους εκμεταλλευτές τη δύναμή τους. Μέρα που προβάλλονται τα σύγχρονα αιτήματά μας, για αξιοπρεπή ζωή, αιτήματα ανακούφισης της εργατικής οικογένειας από τα βάρβαρα μέτρα των μονοπωλίων και των κομμάτων τους.
Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε χαρίστηκαν, δεν παραχωρήθηκαν από τους εκμεταλλευτές, από κυβερνήσεις και κοινοβούλια. Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή.
          Συνάδελφοι,
Να κάνουμε την απεργία της Πρωτομαγιάς μέρα αγωνιστικής διεκδίκησης και εκδήλωσης της αγανάκτησης και της οργής μας. Πυκνώνουμε τις γραμμές των σωματείων μας, ΟΛΟΙ στους συλλογικούς αγώνες με πίστη στο δίκιο μας. Να πούμε όχι στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, στη σύγχρονη δουλεία. Να βροντοφωνάξουμε πως "δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε".

Όχι άλλες θυσίες για τα συμφέροντά τους!
Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων

Συνάδελφοι,
Είναι καθήκον μας σήμερα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να πάρουμε την ατομική και συλλογική ευθύνη. Η ανακούφιση και η λύτρωση από τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής-λαϊκής οικογένειας δε θα έρθει αυτόματα, δε θα πραγματοποιηθεί μονομιάς. Δε θα γίνει χωρίς την παρέμβαση του λαού στις εξελίξεις, τη συμμετοχή των εργαζομένων στις συλλογικές διαδικασίες, την οργάνωση στα σωματεία, τη σύγκρουση στους τόπους δουλειάς.

Εμείς έχουμε τη δύναμη! Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά!

 Κανείς άνεργος χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
·        Κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει χωρίς συλλογική σύμβαση. Να καταργηθεί ο άθλιος διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
·        Κανένας νέος εργάτης να μη δουλεύει για ψίχουλα, κανένας εργαζόμενος σπουδαστής με βάση την πρακτική του να μη δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί.
·        Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων ανεργίας, της τζάμπα εργασίας στις επιχειρήσεις, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφάλιση, με ημερομηνία λήξης.
·        Να δυναμώσει το πλέγμα προστασίας της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, της εργαζόμενης γυναίκας.
·        Να αγωνιστούμε για σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλους, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες.
·        Να υπερασπιστούμε τα ταξικά μας αδέλφια, να δυναμώσει η κοινή οργάνωση και πάλη Ελλήνων και μεταναστών κατά της βαρβαρότητας και της εξουσίας των μονοπωλίων, ενάντια στο ρατσισμό και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, ενάντια στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και του πολέμου.


Συνάδελφοι,
Τα προβλήματα που μας καίνε είναι πάρα πολλά, κάποια από αυτά όμως πραγματικά είναι ζωής και θανάτου. Το μεγαλύτερο κομμάτι του κλάδου είναι χωρίς ασφάλιση, χωρίς την δυνατότητα να πάει σε έναν γιατρό. Τα κομμένα ρεύματα και νερά για τα οποία κάνουν παρεμβάσεις τα σωματεία μας είναι καθημερινό φαινόμενο πια. Τα Ναυπηγεία κλειστά και οι διαθέσεις και της σημερινής κυβέρνησης είναι αρνητικές για το μέλλον της Ναυπηγικής Βιομηχανίας. Την ίδια στιγμή δρομολογείται η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και κάθε έννοιας εργατικού δικαιώματος.
Πραγματικά κάτω από αυτές τις συνθήκες ο αγωνιστικός εορτασμός της πρωτομαγιάς παίρνει τον χαρακτήρα ακριβώς που είχε η πρώτη αιματοβαμμένη απεργία του Σικάγο το 1886, κι αυτό γιατί σήμερα, 127 χρόνια μετά,  κυβερνήσεις ( ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ – ΔΗΜΑΡ ) , Ε.Ε. , ΤΡΟΙΚΑ για λογαριασμό Βιομηχάνων, Τραπεζιτών, Εφοπλιστών, Μεγαλεμπόρων μας γυρίζουν στον μεσαίωνα.

Για τα φλέγοντα αυτά ζητήματα, τα συνδικάτα μας, μπροστά στην απεργιακή κινητοποίηση της 1ης ΜΑΗ διοργανώνουν συσκέψεις ενημέρωσης -  συζήτησης στο Ε.Κ.Π.

       I.          Καλούμε όλους τους συναδέλφους που δεν συμμετέχουν στα σεμινάρια , και όσους συμμετέχουν στα σεμινάρια στα γκρουπ Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά την Δευτέρα 29 Απρίλη στις 6:30 το απόγευμα.

     II.          Καλούμε όλους τους συναδέλφους που συμμετέχουν στα σεμινάρια, στα γκρουπ Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά την Τρίτη 30 Απρίλη στις 6:30 το απόγευμα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ
στην πλ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ στον ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 πμ
 (προσυγκέντρωση των σωματείων μας στο Ε.Κ.Π. στις 9:30 πμ)
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου