Πέμπτη 25 Απριλίου 2013


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ  ΕΠΙΣΚ. ΕΓΚΑΤ. ΠΛΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ                                                                  
                                                                                                    Πειραιάς 24/4/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το είδαμε και αυτό !!
Διαβάσαμε στο χθεσινό δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ , ότι έγινε παρέμβαση στο Υπουργείο, από βουλευτές του και «συνδικαλιστές» της Ν / ΖΩΝΗΣ (Καραγιαννάκης – Αλεβιζόπουλος) , για να σφραγιστούν τα βιβλιάρια ασθενείας μας και να πάρουν προκαταβολή τα μισά χρήματα οι δικαιούχοι των σεμιναρίων .
Από το 2007 μέχρι σήμερα  , έχουμε πραγματοποιήσει εκατοντάδες κινητοποιήσεις στην Αθήνα , σε διάφορα Υπουργεία , ορίζοντας σχεδόν  πάντα ως χώρο συγκέντρωσης την Πλ. Κουμουνδούρου . Ακριβώς έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ . Ποτέ κανείς τους δεν έκανε τον κόπο , έστω για «ξεκάρφωμα» , για τα μάτια του κόσμου, να βγει να μας ρωτήσει πως περνάμε , τι παλεύουμε . Μόνο 10 μέρες πριν τις εκλογές ο κ. Τσίπρας , ψάχνοντας για ψηφαλάκια , θυμήθηκε ότι υπάρχει η Ν/ ΖΩΝΗ και την επισκέφθηκε . Όταν όμως κάποιοι συνάδελφοι θέλησαν να κάνουν κάποιες ερωτήσεις για να μάθουν τις θέσεις του για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία , οι συνοδοί του τους ξεκαθάρισαν ότι δεν δέχεται ερωτήσεις .
Όσο για τους λεγόμενους «συνδικαλιστές» της Ζώνης (Καραγιαννάκη – Αλεβιζόπουλο) , να θυμίσουμε :
·       Ήταν αυτοί που πριν λίγους μήνες καλούσαν τους συναδέλφους να μην συμμετέχουν στα Σωματεία μας !
·       Είναι αυτοί που δεν έχουν εμφανιστεί ούτε σε μία κινητοποίηση από τις δώδεκα που έχουμε πραγματοποιήσει , από τον Δεκέμβρη του 2012 για το θέμα της ανανέωσης των βιβλιαρίων ασθενείας (αλλά και για τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους) !
·       Είναι αυτοί που καλούσαν συναδέλφους να κάνουν τις αιτήσεις για τα σεμινάρια απευθείας στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο (στην αγκαλιά των Εργοδοτών δηλαδή) και να μην λειτουργήσουν μέσω των Σωματείων μας συλλογικά !
·       Είναι αυτοί που διέδιδαν ότι η πιστοποίηση ειδικοτήτων ήταν ένα παραμύθι των Σωματείων για να παραπλανήσει τους συναδέλφους!
·       Είναι αυτοί που δεν έχουν πει ποτέ μια κουβέντα για τις πολιτικές ευθύνες των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΔΗΜΑΡ , για την καταστροφή της Ν/ Βιομηχανίας της χώρας μας , αλλά έδιναν μάχη για να πειστούν οι εργάτες ότι φταίνε οι ίδιοι  , οι αγώνες τους και οι κατακτήσεις τους !
·       Είναι αυτοί οι ακομμάτιστοι «συνδικαλιστές» που μόνο ως τοπικοί κομματάρχες της αυριανής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (στα πρότυπα  του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ) , λειτουργούν πλέον !
Τους ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ να αφήσουν τα τερτίπια τους στις πλάτες των εξαθλιωμένων εργατών . Έχουν γνώση οι φύλακες . Από την μία υπονομεύουν τους αγώνες , από την άλλη το «παίζουν» ότι ενδιαφέρονται .
Δηλαδή αν αύριο μετά από δέκα – δεκαπέντε κινητοποιήσεις των Σωματείων μας η Κυβέρνηση αναγκαστεί να μας σφραγίσει τα βιβλιάρια ασθενείας τι θα μας πουν ; ότι καθάρισε ο ΣΥΡΙΖΑ και να τους ψηφίσουμε ;

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΡΙΟΙ Η  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΡΙΑΚΗ
 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου