Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΗΜ. ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΗΛ :  2104110148 – 2104129496
                                                                                      Πειραιάς 08/06/2013
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ Γ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 6μμ στο Ε.Κ.Π.
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι
Η επίθεση στη ζωή της εργατικής τάξης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Κυβερνήσεις – ΤΡΟΙΚΑ – Ε.Ε. υπηρετούν με συνέπεια τα αφεντικά τους ( Εφοπλιστές – Βιομήχανους – Τραπεζίτες – Μεγαλέμπορους ) και παίρνουν το ένα αντεργατικό πακέτο μέτρων μετά το άλλο για να μας μετατρέψουν σε σκλάβους του 21ου Αιώνα, σε φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό ,χωρίς δικαιώματα. Δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας για τους ανέργους , εκβιάζοντας, πάνω στην εξαθλίωση που αυτοί δημιουργούν, τους ανέργους να γίνουν το όχημα διάλυσης των συλλογικών συμβάσεων.
 Η βαρβαρότητα του συστήματος που εκτρέφει αυτές τις κυβερνήσεις( ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), γίνεται πιο αντιληπτή από ποτέ , από το γεγονός και μόνο ότι αφήνουν δεκάδες χιλιάδες ανέργους  χωρίς καν βιβλιάρια ασθενείας, ενώ την ίδια ώρα ετοιμάζονται να εξαπολύσουν πογκρόμ κατασχέσεων σπιτιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ότι με κόπο και ιδρώτα κατάφερε ο καθένας μας στην ζωή του μέχρι σήμερα, να μας το πάρουν δηλαδή, για ένα κομμάτι ψωμί. Την ίδια στιγμή που δίνουν και το τελειωτικό κτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, ετοιμάζοντας να πάνε στα ύψη τα όρια συνταξιοδότησης , και τις συντάξεις στα 360 ευρω.
Δεν πρέπει να υποταθούμε σε αυτή την βαρβαρότητα. Σήμερα όσο ποτέ πρέπει να ανασυντάξουμε το κίνημα για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, κάτι το οποίο όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν συμβαίνει στις μέρες μας.
Αν πριν μερικά χρόνια υπήρχε ένας λόγος να είμαστε γραμμένοι στο συνδικάτο και να συμμετέχουμε ενεργά στην ζωή και την δράση του, σήμερα οι λόγοι είναι χιλιάδες.
Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί σήμερα ότι σ αυτές τις συνθήκες μπορεί να τα καταφέρει να σταθεί όρθιος σ αυτή την λαίλαπα μόνος του. Χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε Συνδικάτα ισχυρά, ταξικά, ασυμβίβαστα, κάστρα  του αγώνα , οργανωτές της αλληλεγγύης , σε κάθε χώρο δουλειάς , σε κάθε γειτονιά.
Σήμερα δεν πρέπει να σκαφτόμαστε και να δρούμε με κριτήρια που χωρίζουν τους εργαζόμενους  σε διαφορετικές ειδικότητες  , με βάση τον χώρο εργασίας, την  καταγωγή, την θρησκεία ,το χρώμα η την σχέση εργασίας. Οργανώνουμε την πάλη μας με βάση τα κοινά, ενιαία συμφέροντα μας.
Μόνο έτσι μπορούμε να δώσουμε την μάχη για την προστασία των ανέργων, για πραγματική κοινωνική ασφάλιση.
Μόνο έτσι μπορούμε να δώσουμε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα την μάχη για το δικαίωμα στην εργασία , για Ναυπηγεία ανοιχτά , για Ν/ΖΩΝΗ ανοιχτή στην υπηρεσία των εργαζομένων και του λάου . Μόνο έτσι μπορούμε να διεκδικήσουμε να έρθουν δουλειές  που θα μας εξασφαλίσουν και εργασιακά δικαιώματα να ζήσουμε τις οικογένειες μας με αξιοπρέπεια.
Σε αυτές τις συνθήκες σας καλούμε στην καταστατική μας Γενική Συνέλευση να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της οργάνωσης μας , στην  κατεύθυνση της ανασύνταξης – ανασυγκρότησης του συνδικάτου μας.

Στόχος η υλοποίηση των πολύ σοβαρών προηγούμενων αποφάσεων Γ.Σ. για την μετατροπή του καταστατικού μας σε «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» , κάτι που θα δώσει την δυνατότητα της ενοποίησης με τα υπόλοιπα συνδικάτα του κλάδου το επόμενο διάστημα και την ύπαρξη εφ εξής ενός πανίσχυρου συνδικάτου και μόνο, ικανού να παρεμβαίνει και να οργανώνει με ενιαίο τρόπο και σχέδιο  τις μάχες που έρχονται .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου