Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Παπαγάλοι αντιδραστικών επιλογών


Παπαγεωργίου Βασίλης
Είναι αξιοσημείωτος ο τρόπος, με τον οποίο ορισμένοι κραγμένοι προπαγανδιστές των πιο ακραίων αντιδραστικών επιλογών, χρησιμοποιούν το ψέμα και την απάτη, μόνο και μόνο για να βγάλουν λάδι το κάθε αντιλαϊκό μέτρο.
Ενα απλό παράδειγμα: Προχτές, στο βραδινό δελτίο του ΑΛΤΕΡ, ο γνωστός Κώνστας, σχολιάζοντας το ρεπορτάζ για την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ στα αναψυκτικά, επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στους «γραφειοκράτες του υπουργείου Οικονομικών», οι οποίοι, υποτίθεται, πρότειναν την αύξηση του ΦΠΑ, ως ...«ισοδύναμο για τη μη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης».
Το 'πε ο τύπος με τη σοβαροφάνεια που τον διακρίνει και με ύφος που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση και το θέμα έκλεισε εκεί.
Ομως, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, αφού η επιβολή «ειδικού φόρου κατανάλωσης για τα μη αλκοολούχα ποτά, συνολικής απόδοσης τουλάχιστον 300 εκ. ευρώ», προβλέπεται από το 4ο παράρτημα του μνημονίου που υπέγραψε πέρσι η κυβέρνηση με ΕΕ - ΔΝΤ, μέτρο που σύμφωνα με το μνημόνιο από την αρχή σχεδιάστηκε να έχει υλοποιηθεί μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη του 2011.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, η κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει ότι από την επόμενη χρονιά, θα αρχίσουν να αυξάνονται και οι ειδικοί φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου