Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ν/ ΖΩΝΗΣ


                                                                                                          Πειραιάς 25/8/2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων
Τα Σωματεία μας κατέθεσαν την προηγούμενη εβδομάδα πολυσέλιδο υπόμνημα  στα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας , στον Ο.Α.Ε.Δ. και στον Ο.Λ.Π. (ζητώντας παράλληλα συνάντηση) το οποίο  στη συνέχεια κοινοποιήθηκε σε Κόμματα – Βουλευτές Α΄ και Β΄ Πειραιά , στους Δήμους και στην Περιφέρεια , όπου αποκαλύψαμε το σχέδιο της Κυβέρνησης να προωθήσει την συρρίκνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας και ειδικά της Ν/ ΖΩΝΗΣ , μέσα από την δημιουργία κοινοπρακτικού σχήματος , που θα αναλάβει όλη την παραγωγική βάση της Ν/ Βιομηχανίας : Ναυπηγεία Σύρου – Ελευσίνας – Σκαραμαγκά και ένα μέρος της Ν/ ΖΩΝΗΣ (μόνο τη βάση του Περάματος) .
Το σχέδιο προβλέπει αλλαγή χρήσης του υπόλοιπου τμήματος της Ν/ ΖΩΝΗΣ και παράδοσής του στις Πολυεθνικές της κρουαζιέρας και των μεταφορών αυτοκινήτων και κοντέϊνερ .
ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ ότι αυτό θα είχε σαν άμεσο αποτέλεσμα να κλείσουν εκατοντάδες μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του Κλάδου και να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας .
Με το υπόμνημά μας και με συνοδευτικά έγγραφα 60 σελίδων αποδεικνύουμε τεκμηριωμένα τι πρέπει να γίνει για να ξαναγυρίσει δουλειά στη ΖΩΝΗ ώστε  να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των εκατοντάδων μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και μαζί το δικαίωμα στην εργασία με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα για τους χιλιάδες σήμερα ανέργους .
Η Κυβέρνηση γνωρίζοντας την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς της και την αγωνιστική μας ετοιμότητα , συγκρότησε Επιτροπή για να προωθήσει τα διαλυτικά της σχέδια , ορίζοντας ως εκπροσώπους των εργαζομένων την καντίνα της Βάσως (Σερεβέτας – Κανάκης) και την καντίνα του Μιχάλη (Καραγιαννάκης)  , καθώς και εκπρόσωπο της ξεπουλημένης πλειοψηφίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου , οι οποίοι ανέλαβαν με την παρουσία τους να νομιμοποιήσουν το έγκλημα και την μοιρασιά των 100.000.000 ευρώ στον Μεταξά και την παρέα του .
Χθες με παρέμβαση των Διοικήσεων των Σωματείων μας αποκλείσαμε από τη σύσκεψη της Επιτροπής τους δήθεν εκπροσώπους των  εργαζομένων της Ν/ ΖΩΝΗΣ και τους προειδοποιήσαμε ότι αν συνεχίσουν να παίζουν τα βρώμικα παιχνίδια τους στην πλάτη των χιλιάδων εργαζομένων θα έχουν την απάντηση που τους αξίζει από τους χιλιάδες συναδέλφους.
ΚΑΛΟΥΜΕ το σύνολο του Κλάδου να απομονώσει τα ανδρείκελα των Εργοδοτών και της Κυβέρνησης και να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα . Μπορούμε με τον αγώνα μας να μετατρέψουμε το σχέδιο της Κυβέρνησης να μας κλείσει τα σπίτια  , σε ευκαιρία να αναβιώσει η Ν/ Βιομηχανία – Ν/ ΖΩΝΗ .
Τα Σωματεία μας τις επόμενες ημέρες θα αναλάβουν την πρωτοβουλία να υπάρξει συνεννόηση με τις εκατοντάδες μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του Κλάδου για κοινή δράση .
ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ όλοι μαζί το μήνυμα ότι η Ν/ ΖΩΝΗ δεν είναι αυτοί που συμμετέχουν στην στημένη Κυβερνητική Επιτροπή (Μεταξάς – Πιτσιρίκος – Πολυχρονόπουλος – Κανακάκης – Σαντουριάν – Κασιδιάρης – Κανάκης – Σερεβέτας – Καραγιαννάκης)  αλλά οι χιλιάδες εργάτες – μέλη των Σωματείων μας .
ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
ΠΑΝ. ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ –ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου