Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011


Συνδικαλιστής σέρνεται σε δίκη
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου σέρνεται ακόμα ένας συνδικαλιστής επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση εργαζομένων ενάντια σε απολύσεις και ταυτόχρονα για την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Πρόκειται για τον συνδικαλιστή Ηλία Τσάμη, αναπληρωτή οργανωτικό γραμματέα της διοίκησης του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.
Υπενθυμίζεται ότι το Γενάρη του 2007 η εργοδοσία της επιχείρησης «ΑΡΤΙΤΖΙΑΝΟ» (αλυσίδα έτοιμου φαγητού) είχε προχωρήσει σε πέντε απολύσεις εργαζομένων από το κατάστημα της αλυσίδας στη Νίκαια επειδή συμμετείχαν σε πανελλαδική απεργία στις 12 Δεκέμβρη του 2007 καθώς και επειδή διεκδικούσαν την εφαρμογή των ΣΣΕ. Την 1η Φλεβάρη του 2008 με απόφαση των κλαδικών συνδικάτων της Αθήνας και του Πειραιά είχε πραγματοποιηθεί 4ωρη στάση εργασίας (6 μ.μ. - 10 μ.μ.), ενώ συνδικαλιστές και εργαζόμενοι είχαν δώσει τη μάχη για την περιφρούρηση της στάσης εργασίας στα καταστήματα της Νίκαιας, του Πειραιά, του Αιγάλεω και του Περιστερίου.
Γι' αυτές τις κινητοποιήσεις ο συνδικαλιστής, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, κατηγορείται ως υπαίτιος ότι: «Στο Περιστέρι Αττικής την 1/2/2008 ενεργώντας από κοινού με άλλους δράστες (οι υπογραμμίσεις δικές μας) χρησιμοποιώντας σωματική βία εξανάγκασαν άλλους σε πράξη ή παράλειψη για την οποία οι παθόντες δεν είχαν υποχρέωση. Συγκεκριμένα, στον παραπάνω τόπο και χρόνο στο κατάστημα ARTIGIANO, έξωθεν της εισόδου του καταστήματος ενεργώντας με βία απώθησαν τους εργαζόμενους στο παραπάνω κατάστημα εμποδίζοντας την είσοδο και την έξοδό τους σε αυτό, δημιουργώντας προβλήματα κατ' αυτόν τον τρόπο στην εύρυθμη λειτουργία».
Η δίκη έχει οριστεί για τις 25 Οκτώβρη του 2011 στις 9 το πρωί στο Γ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου