Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Ν/ ΖΩΝΗΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ  ΕΠΙΣΚ. ΕΓΚΑΤ. ΠΛΟΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ


                                                                                                            Πειραιάς 16/8/2011

Α.Π. 142/2011

ΠΡΟΣ :  Δ.Σ. Π.Ο.Ε.Μ.



Από δημοσιεύματα πληροφορηθήκαμε ότι η Κυβέρνηση προχώρησε στη σύσταση Επιτροπής από εμπλεκόμενους φορείς για τη Ν/ ΖΩΝΗ , στην οποία ανακοινώθηκε ότι θα συμμετέχει και η Π.Ο.Ε.Μ.
Τα Σωματεία μας έχουν ήδη καταγγείλει τις προθέσεις της Κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την εν λόγω Επιτροπή για να χρίσει τους εργαζόμενους συνένοχους στο έγκλημα που ετοιμάζει σε βάρος της Ναυπηγικής Βιομηχανίας .
Έχουμε αποκαλύψει ότι πρόθεση της Κυβέρνησης δεν είναι να αλλάξει η μέχρι σήμερα καταστροφική πολιτική που έχουν εφαρμόσει οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και η Ε.Ε.  , αλλά να δώσει τη χαριστική βολή .
Ο τρόπος που σχεδιάζεται να δοθεί η χαριστική βολή είναι με το να κλείσουν οι περισσότεροι χώροι της Ν / ΖΩΝΗΣ και το κομμάτι που θα απομείνει να δοθεί προίκα σε 14 Επιχειρήσεις , οι οποίες θα λειτουργήσουν μονοπωλιακά .
Άμεσο αποτέλεσμα , εκατοντάδες μικρομεσαίες Επιχειρήσεις να βάλουν «λουκέτο» και χιλιάδες εργαζόμενοι εκτός δικαιώματος στην εργασία .
Τα Σωματεία μας αρνήθηκαν από την πρώτη στιγμή να γίνουν συμμέτοχοι -  συνένοχοι στα καταστροφικά αυτά σχέδια .
Σας ενημερώνουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν σας εξουσιοδοτούμε να πάρετε μέρος σε αυτή την Επιτροπή και σας καλούμε να απέχετε .
Σε αντίθετη περίπτωση να είστε σίγουροι ότι θα αναλάβετε τις ευθύνες σας στο πλάι όλων αυτών που απεργάζονται τα σχέδια που υπονομεύουν την ίδια τη ζωή των χιλιάδων εργαζομένων στη Ν/ ΖΩΝΗ .

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Ν/ ΖΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου