Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Καταγγέλλουν επικίνδυνες συνθήκες εργασίας

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Τις άθλιες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο εργοτάξιο των Ελληνικών Πετρελαίων στο έργο επέκτασής τους στην Ελευσίνα και οι οποίες θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων καταγγέλλουν το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και το Συνδικάτο Μετάλλου Ελευσίνας «Η ΜΑΣΙΝΑ».
Σε καταγγελία που απέστειλαν στον υπουργό Εργασίας, στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά και σε όλους τους άλλους αρμόδιους φορείς, επισημαίνουν πως η εντατικοποίηση της εργασίας που έχουν επιβάλλει στους εργαζόμενους, οι κοινοπραξίες μέσω των υπεργολάβων, για να επισπεύσουν την παράδοση του έργου, χρησιμοποιώντας την απειλή της απόλυσης, έχουν μετατρέψει τον χώρο σε σύγχρονο κάτεργο. Οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν 10ωρα και 12ωρα καθημερινά, 7 μέρες την εβδομάδα (χωρίς ξεκούραση ούτε καν την Κυριακή) ακόμα και τις μέρες και ώρες που βράζει ο τόπος από τον καύσωνα.
Παράλληλα, ο κίνδυνος πολλαπλασιάζεται αφού σε θέσεις εργασίας που απαιτείται μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση έχουν προσληφθεί ανειδίκευτοι ώστε να μειωθεί το κόστος και να αυξηθούν τα κέρδη των κοινοπραξιών.
Τα πολλά μικροατυχήματα που έχουν συμβεί μέχρι σήμερα, καταγγέλλουν τα σωματεία, μόνο την Κυριακή 7/8 προστέθηκαν άλλα τρία, τα οποία η εργοδοσία προσπάθησε να αποσιωπήσει. Στο πιο σοβαρό από αυτά ο εργάτης Τζανής Στέφανος (εργαζόμενος στην επιχείρηση ETMER του εργολάβου Αραμπατζή) νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας του ΚΑΤ.
Τα σωματεία καλούν όλες τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν για να επιβάλλουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων πριν, όπως τονίζουν, «να είναι πολύ αργά και θρηνήσουμε θύματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου